Facebook Twitter Email Pinterest

Esapekka Lapin rallikausi alkaa Latviassa viikonloppuna

30.01.2014 /

esapekka.jpg

Vuoden 2012 Ralli SM -sarjan SM1-luokan suomenmestarin Esapekka Lapin rallikausi käynnistyy viikonloppuna Latviassa, kun rannikkokaupunki Liepajan ympäristössä ajettava EM-sarjan (FIA ERC) osakilpailu alkaa perjantaina. Lappi ja kartanlukija Janne Ferm ovat ensimmäistä kertaa mukana Latvian rallissa.
"Kauden aloitus on aina erityinen hetki, lisäksi ralli on uusi sekä meille että tiimille. Maanantaina ja tiistaina ajoimme kuitenkin täällä testiä, ja olihan se siistiä taas päästä auton rattiin", kertoo Lappi.

Lappi ajaa rallin tutulla Skoda Fabia Super 2000 -autolla. Vaikka 31.1.-2.2. ajettava soraralli on ns. talviralli, ei lunta ole alueella nimeksikään. Talvirallin kyseessä ollessa on kaikilla alla yksityyppi piikkipyörät, joita saa käyttää rallin aikana 24 kappaletta.
"Nuotittaessamme huomioimme, että mukavanoloista tietä saadaan ajaa, vähän samantyyppistä kuin Suomessa. Harmi vain kun lunta ei ole ja sora on vain paikoin jäässä. Piikkirengas joutuu koville, joten pitää yrittää jotenkin järkevästi niitä käyttää. Huoltoon tultaessa tuskin niissä enää nastoja on, mutta josko saisi ne pysymään edes jonkinlaisessa kunnossa mahdollisimman pitkään", sanoo Lappi toisen nuottipäivän keskeltä.

ERC Rally Liepajassa ajetaan 12 erikoiskoetta, yhteismitaltaan 240 kilometriä. Rallin testipätkä ja aika-ajo ajetaan perjantaina. Ensimmäinen erikoiskoe on lauantaiaamuna ja maaliin saavutaan sunnuntaina alkuillasta.

Skoda Motorsportin Fabia Super 2000 on voittanut viimeisien vuosien aikana kaikki merkittävät kansainväliset rallisarjat. Nyt tiimillä on kuitenkin edessään uuden auton kehitystyö.
"Tämän vuoden päätehtävämme on kehittää uutta R5-luokituksen ralliautoa, vaikka tavoitteemme on edelleen menestyä myös Fabia Superilla. R5 on meidän tulevaisuutemme ja luonnollinen kehitysaskel Skodalle. Tällä hetkellä oletamme uuden auton luokituksen tulevan voimaan vuoden 2015 puolivälissä", sanoo Skoda Motorsportin johtaja Michal Hrabanek.
R5-autot on varustettu turbolla, kun vanhemmat "superit" ovat vapaasti hengittäviä.

"Tänä vuonna kilpailullinen tavoitteemme on ajaa tasainen ERC-sarja ja katsoa, mihin Superin vauhti vielä riittää R5-autoja vastaa. ERC-sarjassa jokaisessa rallissa on paljon kilpailukykyisiä autoja ja kuljettajia, joten tämä vuosi on jälleen mielenkiintoinen", pähkäilee Lappi.
(HN)

Rallin nettisivut: http://www.lvrally.com/

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa