Facebook Twitter Email Pinterest

Laura Suvanto odottavin tunnelmin Mikkelin SM-ralliin

19.02.2014 /

lauraS.jpg

Laura Suvanto lähti tähän rallikauteen uusin eväin ja uudella kilpailukalustolla. Turun UA:n 19-vuotiaalla kuskilla riittää haasteita yleisen luokan Ralli SM -sarjan runsaslukuisessa SM4-luokassa. Suvanto ja hänen kartanlukijansa Reeta Hämäläinen jatkavat SM-sarjan pistejahtia VW Golfilla kaksipäiväisessä Mikkelin SM-Vaakuna-rallissa.

Vaakuna-ralli tarjoaa erityisen muiston Laura Suvannolle, koska viime talvena hän ajoi uransa ensimmäisen ennakkotutustuttavan eli nuotitettavan rallikilpailun juuri Mikkelin SM-osakilpailussa.
"Tykkäsin Mikkelin alueen teistä, joten nyt on hienoa lähteä samaan kisaan toistamiseen. Meidän luokassamme on paljon nopeita autoja viivalla, mutta hyvää SM-pistepottia lähdemme toki tavoittelemaan ehjällä suorituksella."

"Positiivisin mielin starttaamme Reetan kanssa reitille. Meillä on tuoreeltaan hyvä tuntuma päällä, kun pari viikkoa sitten olimme tekemässä töitä tulevaisuuden eteen ja kävimme nuotittamassa Ruotsin MM-rallin erikoiskokeet", Laura jatkoi.

Teknisen vian vuoksi keskeytykseen päättyneen SM-avauksen jälkeen VAG Motorsport -tiimi on tehnyt paljon töitä, ja uusia osia on tullut ympäri maailmaa.

"Nyt on auto entistä vahvemmassa iskussa. Onneksi löydettiin keleistä huolimatta sellainen tie, jonne päästiin ajamaan viime sunnuntaina. Tie oli kovapohjainen ja melko vauhdikas sisältäen myös muutaman hitaamman mutkan ja teknisen ylityksen."

"Testipäivästä jäi koko tiimille erittäin hyvät fiilikset. Pienillä säädöillä saatiin "Black Mamba" taas sopimaan asteen paremmin kuljettajan kätösiin ja saatiin ymmärrystä lisää ajamiseen."

"Mikkeliin lähdetään paremmalla luotolla, sillä auto ainakin toimi todella hyvin harjoituksissa. Jännitystä toki lisää se, että millaiset olosuhteet meitä tulevassa talvirallissa odottaa", Laura summasi.
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa