Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelinen tähyää viiden sakkiin Mikkelissä

20.02.2014 /

eskelinen.jpg

Kolme viikkoa sitten Rovaniemellä ajetusta Ralli SM -sarjan avausosakilpailusta neljänneksi korkeimmat SM-pisteet napannut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, ja kartanlukija Arto Kapanen, 50, tähtäävät nyt viikonloppuna Mikkelissä ajettavassa sarjan toisessa osakilpailussa viiden nopeimman SM1-luokan kilpailijaparin joukkoon.

Savon sydämessä ajettavassa seitsemän pikataipaleen ja 120,21 erikoiskoekilometrin mittaisessa rallissa Eskelinen kilpailee tutulla Mitsubishi Lancer Evolution IX Fin-R R4 -viritteisellä autolla, joka on muutettu etanolikäyttöiseksi.

Eskelinen tietää tavoitteen olevan kova ja että se on saavutettava, mikäli SM-mitalia kaulaansa loppuvuonna ripustetaan.
"Tunturirallissa, ajoimme 98-bensiinillä kanssakilpailijoiden etanolikäyttöisiä sekä 104-oktaanisella kilpabensalla kulkevia Super2000- ja R5-autoja vastaan. Jotta saisimme hieman jo vanhentuneen auton kilpailukykyisemmäksi, päätimme päivittää sen myös kulkemaan etanolilla ja sitä kautta saada lisää hevosvoimia moottoriin", Eskelinen kertoo.

"Tunturirallissa kovat kuljettajat kuten Karl Kruuda, Ari Vihavainen, Riku Tahko ja Jussi Tiippana epäonnistuivat ja siten heillä on taatusti vähintään samat tavoitteet kuin minulla. Kun tähän listaan lisätään SM-pisteissä edelläni olevat Jarkko Nikara ja Jussi Vainionpää, ei missään tapauksessa helpolla edes viitossija ole otettavissa. Mutta siihen ehdottomasti tähdätään.
(teksti ja kuva: Jani Kekoni/kk)

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa