Facebook Twitter Email Pinterest

Kilpailijoiden kommentteja lähtöpaikalta, SM Vaakuna-ralli

21.02.2014 /

Niko Veikkanen: Hyvillä mielin kilpailuun. En voi sanoa, että neliveto vielä taittuisi äärimmäisen mallikkaasti tällä kokemuksella, mutta koko ajan parempaan suuntaan.

Juha Rytkönen: Rauhallisin miettein kilpailuun, toivottavasti saadaan kohtalainen tulos ja varmuutta alle. Nimenomaan vaan paljon kilometrejä, sijoitustavoitteita ei ole vaan tarkoituksena on saada kokemusta nuotista ja autosta.

Mika Rampanen: Katotaan mitä tästä tulee, eka kisa nuotilla tällä autolla. Toivotaan, että päästään maaliin asti ehjänä, onhan tällä kuitenkin reilut sata kilometriä treeniä ajettu. Kyllähän tämä neliveto kipittää ihan eri tavalla, mutta eihän tämä meinaa millään pysähtyä. Voitolla yöhön vaan.

Kari Hämäläinen: Hyvillä mietteillä lähdetään, tiet on hyvässä kunnossa ja meillä on hyvät testit alla. Mulle on ihan sama millä numerolla ajan, kun en ole taikauskoinen vaikka meillä numero 13 onkin kyljessä.

Jussi Tiippana: Ei mitään, paskat fiilikset kun Suomi hävisi. Edellisessä kilpailussa oli teknistä probleemaa moottorin kanssa ja jouduttiin tankkaamaan kielletyllä alueella. Shit happens, käynyt mikä käynyt. Ei tästä tienaa yhtään rahaa ja pitää aina muistaa nautiskella, kun pääsee ajamaan. Koitetaan nyt rypeä tämä läpi ja ajaa jokaisesta kilpailusta mahdollisimman hyvä sija. Ei kuitenkaan pidä hölmöillä.

Jussi Vainionpää: Ihan hyvillä miettein, mukava tulla tänne Mikkeliin. Onneksi täällä on tätä lunta ja jäätä niin on kiva vetää. Paljon on parannettavaa edellisestä rallista, katsotaan miten kulkee.

Mikko Eskelinen: Ihan hauska lähteä taas Mikkeliin, kun vuosi sitten jäi Fiestalla moottoririkon takia kesken. Tiet on tosi nopeassa kunnossa, mutta penkkoja ei ole yhtään, joten tarkkana pitää olla. Keli käy meille nyt, koska pökerölumella ajan ehkä liiankin varmasti, joten tämä keli sopii mulle paremmin. Ravirata täytyy ottaa varmasti, mutta ei me mitään varmistelemaan lähdetä.

Ari Vihavainen: No ihan levollisilla mielillä: auto tuntuu hyvälle ja keli muuttui yllättäen talviseksi, toivotaan että pysyy tällaisena. Nyt siellä penkoissa vaanii kivet kapeilla osuuksilla ajourien vieressä ja on oltava tarkkana.

Jarkko Nikara: Hyvillä fiiliksillä lähdetään kisaan. Ilman muuta lähdetään taistelemaan heti alusta ja hyökkäämään - voitto on ehdottomasti mielessä. Testiä on ajettu 45 kilsaa, mutta muuten mitään ihmeellistä ei olla tehty. Tunturissa oli koneessa klemmari löysällä, ja tästä syystä ei ollut tarpeeksi tehoja autoja. Toivottavasti nyt lähtee paremmin ralli käyntiin.

Karl Kruuda: We are here to have fun, and weather conditions are great. Some parts of the special stage are difficult, but will see if I´m going to win the race.

Juha Salo: Mietteet on ihan hyvät. Onneks täällä on nyt kunnon talvi. Pätkät on nopeita ja penkkoja ei hirveesti ole, joten mielenkiintoinen reitti on tiedossa. Nikara, Kruuda ja Vihavainen ovat niitä joiden kanssa tässä rallissa varmasti taistellaan kärkisijoista. Mun pitää nyt Tunturin keskeytyksen jälkeen erityisesti tarkkailla oman SM2-luokan tilannetta.

Esa Ruotsalainen: Ihan hyvillä mielin, saatiin hyvät testit alle ja kuskille lisää kilometrejä. Kyllä tässä kolmen sakkiin halutaan, pitää vetää kovaa.

Joni Nikko: Hyvillä mielin lähdetään ja heti alusta painetaan kaasu pohjaan - katsotaan mihin se riittää. Keli näyttää hyvältä, joten tiet varmaan kestää. Hyvä, että edes jossain on vähän talven näköistä maisemaa ja tiestöä.

Teemu Asunmaa: Ihan hyvillä mielin tässä lähdetään, koitetaan parantaa Tunturin huonoa sijoitusta. Täytyy ajaa puhtaasti, tässä pimeällä saattaa sattua vaikka mitä.

Kristian Kiviniemi: Hyvät fiilikset lähteä kun sekä auto että mies on tikissä. Kelin kannalta täytyy vähän miettiä rengasvalintoja.

Kees Burger: I´m a little bit nervous because we did some changes to the car and the weather looks somewhat tricky. My goal is in TOP10 but we have to see what happens. I have to get my rhythm on the right track at the very beginning of the race and after that I think the driving will come by itself.

Petri Itkonen: Auton pitäisi olla kunnossa, mutta ei Tunturin jälkeen ole päässyt ajamaan yhtään huonojen kelien takia. Alustan kanssa on ollut ongelmia, lähinnä tässä on kotona pelattu pojan kanssa pleikkarilla Ruotsin rallia ja treenattu siten. Kärki vetää aika kovaa, mutta koitetaan pysyä kyydissä.

Jaakko Lavio: Sayonaarasta, sayonaarasta! Mitäs me Joni (ralliradion juontaja) ammattilaiset tässä suorassa lähetyksessä keksittäs? Kyllä tässä ollaan samassa lahossa veneessä koko sakki. Rentoa ajoa ja ilman tuskia koitetaan päästä tämä kisa maaliin.

Ville-Markus Marttinen: Ihan hyvällä fiiliksellä tässä mennään. Auto on tosi hyvä ajaa, mutta kunhan opetellaan käyttämään tuota moottoria entistä paremmin hyödyksi. Opetellessa menee varmaankin vielä tämä talvi

Teemu Suninen: Ei Tunturi ollut minkäänalinen shokki nuottien puolesta (Suninen tunnettu kartingin puolelta), kun itse kuitenkin tiedetään mistä ne isoimmat erot tulee. Muun muassa jarrutukset ovat semmoisia mitä pitää kehittää paljon. Tähän kisaan lähdetään edelleen opettelemaan ja kehittymään.

Jori Nousiainen: En tiedä, katsotaan ja pannaan kaasu pohjaan. Olosuhteet on hyvät, ei tässä mitään sen kummempia.

Vesa Lehmussaari: Ihan hyvät fiilikset, mulla on uudet ajohanskat niin eiköhän se tästä lähde. Vai riippuukohan se enemmän siitä, kuka ne laittaa käteen? Auto on parempi kuin aiemmin, katsotaan kulkeeko ykkönen.

Henri Kolsi: Hyvä fiilis, että päästiin tänne ylipäätään. Hyvä näin, että ollaan viivalla, jouduttiin vaihtamaan kori ja nyt auto on kunnossa. Kolmen joukkoon tässä yritetään.

Max Vatanen: Tasan vuosi sitten ajoin ekaa kertaa tällä Olgalla ( Ford Fiesta R2), joten hyvillä mietteillä lähdetään matkaan. Keli näyttäis hyvältä, joten nautiskellaan kisasta. Kivempi se on kuskille ajaa kun kelit on kohdallaan.

Matias Kauppinen: Hyvä mieli on lähteä tähän ralliin, ja kelikin näyttäisi olevan kunnossa. Kovapintainen tie näytti olevan nuotituksen aikana, joten mukava sinne on lähteä laskemaan. Vähän on ollut jumppaamista tähän ralliin valmistautuminen, kun on tarvinnut tehdä vähän moottorihommia.

Joonas Tokee: Lähdetään ajamaan omaa ajoa, tehdään suoritusta, jota on harjoiteltukin. Hyvät fiilikset, vaikka vähän kilometrejä alla: kovaa tässä silti lähdetään ajamaan.

Henri Haapamäki: Kyllä hyvillä mietteillä lähdetään! Vähän jännittää, mutta koitetaan se saada käännettyä hyödyksi. Eniten ehkä jännittää se, että miten tää kisa lähtee käyntiin ja minkälainen tulos tulee.

Joonas Lindroos: Hyvillä miettein, tiet on nopeassa kunnossa. Ei tässä mitään sen kummempaa ekstra-latausta ole, ajetaan kuten aina ennenkin.

Ville Hautamäki: Nöyrällä asenteella lähdetään Mikkeliin. Se on ainut konsti lähteä tänne, kun mulla on niin pitkä nolla-sarake täältä, joten varovasti mennään. Ei ole väliä vaikka keltainen (luokan johtajan) ovinumero ei pysy koko kautta kunhan se on ovessa viimeisen kilpailun jälkeen.

Joose Kojo: Yritetään tehdä tästä rento suoritus, viime viikonloppuna ehdin käydä vähän kurvaamassa ja ottamassa tuntumaa. Ehkä tänään lämmitellään: josko sitä huomenna syttyisi.

Jarkko Savolainen: En mä mitään paineita ota, testiä olen päässyt ajamaan vain kolmekymmentä kilsaa. Nautiskellaan, keli on vielä ihan hyvä ja ei siinä mitään. Tiet ovat jäässä, mutta ei ole penkkoja, joihin nojailla. Koetetaan pysyä ladulla.

Samuli Vuorisalo: Lähdetään tekemään omaa suoritusta, tiet ovat hyvät ja meikäläisen mieleen. Katsotaan huomenna, mille sijalle ylletään. Toivottavasti pysyisi pakkasella, pikkutiet menevät tietysti hieman uralle, mutta isolla baanalla ei ole ongelmaa.

Topi Tulla: Jos pysyis tällä kertaa tiellä, niin ei tarvitsisi lapion varsia katkoa kuten Rovaniemellä. Keli voi olla huomenna haaste, jos menee plussan puolelle. Hyvillä mielein kuitenkin kisaan!

Sami Sundell: Haastava reitti ja katsotaan miten nuotti toimii. Ei tässä luokassa ainakaan jää autosta kiinni, enemmän riippuu ratin ja penkin välistä.

Ville Tannermäki: Ihan hyvillä fiiliksillä. Auto toimii ja paljon mielenkiintoisia nimiä kisassa. Hauska nähdä, miten ne menee.

Laura Suvanto: Suomen tiet on ehdottomasti paremmassa kunnossa verrattuna Ruotsiin, missä käytiin nuotittamassa WRC-kilpailun aikana. Tunturissa jäi leikki kesken, joten koitetaan nyt ainakin päästä maaliin täällä, ja ehkä kerätä myös pisteitä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa