Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainen tavoittelee onnistunutta talvikauden päätöstä

07.03.2014 /

esaR copy.jpg

Lauantaina ajetaan Ralli SM -sarjan kolmas osakilpailu Joensuussa, joka on samalla talvikauden päätöskilpailu. Joensuun Itärallin reitillä on vielä lunta ja jäätä, vaikka leuto talvi on perunut jo useamman talvirallin lähinnä eteläisen Suomen alueella. Tämän kisakauden hienosti kolmannella sijalla käynnistänyt Esa Ruotsalainen joutui edellisessä osakilpailussa keskeyttämään, joten nyt Mitsubishi-kuljettaja tähtää jälleen kärkikamppailuun mukaan.

Edellisen rallin tekniset ongelmat aiheuttivat Ruotsalaisen tiimissä kiirettä ja ylimääräistä puuhaa, koska talven kahden viimeisen osakilpailun välinen aika oli vain kaksi viikkoa.
"Auton vaihteensiirto oli särkynyt, ja moottorista meni valitettavasti kaikki uusiksi. Emme olisi ehtineet saada moottoria kuntoon, joten otimme saman kylän rallikuskilta Jarkko Nikaralta moottorin lainaan. Saimme moottorin ja vaihteiston maanantaina paikalleen ja sitten vielä samana iltana kävimme Lappeenrannassa säädättämässä auton", Ruotsalainen kertoi.

Saarijärven UA:ta edustava Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen ovat ralliauton huoltotöiden jälkeen ehtineet jo ajaa tulevaa kilpailua varten onnistuneet ennakkotestit.
"Tiistaina ajoimme testiä Mäntyharjulla, ja kaikki oli kunnossa. Kokeilimme pieniä muutoksia autoon, joten lähdemme hyvillä mielin ja uudella innolla kohti Joensuuta."

"Tavoitteena olisi ajaa jälleen sinne kolmen joukkoon ja vahvistaa asemia SM-pistetaulukossa", Ruotsalainen jatkoi.

Esa Ruotsalainen ja Enni Mälkönen kilpailevat suurella lähtönumerolla (47), koska Joensuun osakilpailussa lähtöluettelon kärkeen on sijoitettu kaikki SM-sarjan kaksivetoisten luokkien kilpailijat.
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa