Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Lahti hyvin valmistautuneena kesän SM-ralliavaukseen

13.06.2014 /

Ralli SM Olli Lahti.jpg - pienennetty


Nokialainen Olli Lahti suuntaa lauantaina ajettavaan (14.6. Lapua, Pohjanmaa-ralli) kesän ensimmäiseen SM-ralliin hyvillä mielin, kun tuntuma Citroen C2-autoon ja sorateihin on hiottu alkukesän aikana kohdalleen.

Lahti on ajanut kolme testijaksoa sekä kansainvälisen rallikisan Latviassa.

-Lauhan talvikauden jäljiltä rallin harrastajat ovat päässeet kevään ja alkukesän aikana treenaamaan aikaisemmin kuin edellisvuosina. Meidän tiimillä on takana varsin hyvä valmistautuminen, Olli Lahti summaa. Toukokuussa Latviassa ajettu Talsi-ralli päättyi tosin nuorukaiselta keskeytykseen toisena kisapäivänä teknisen vian vuoksi.

-Tärkeiden ajotreenien lisäksi alkukesän aikana ollaan koeteltu kilpurin tekniikkaa. Latviassa kone jäi vain tyhjäkäynnille, jonka vian luulimme liittyneen sähköiseen kaasupolkimeen. Oli tavallaan tuuria, että tekninen vika toistui tiistaina testeissä, kun nyt vasta selvisi vian olleen kaasuläpän sähköjohdossa. Toissa vuonna Junioreiden SM-kultaa voittanut Olli Lahti on sen jälkeen noussut aivan kuumimman kärjen tuntumaan yleisen luokan Ralli SM -sarjassa Hän on saavuttanut parhaimmillaan neljännet sijat kovatasoisessa SM3-luokassa. Lapuan SM-ralliin Lahti ja kartanlukija Mikael Korhonen starttaavat kilpailunumerolla 8.

-Tuloksesta en ota mitään paineita. Lähden nauttimaan kisasta ja ajamisesta. Uuden kartturin kanssa homma toimii tosi hienosti, joten lähtökohdat kesän SM-ralleihin ovat hyvät, Olli päättää.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa