Facebook Twitter Email Pinterest

Nuori rallilupaus kokeili palkintoautoaan - Sunisella onnistunut testi ennen Neste Oil Rallia

23.07.2014 /

Sunisella onnistunut testi ennen Neste Oil Rallia

AKK Sportsin rallilupaus -kisan voittaja Teemu Suninen on valmis Neste Oil Ralliin onnistuneen testin jälkeen palkintoautollaan Citroën DS3 R3T:llä. Kaksikymmentä vuotias Suninen debytoi Suomen MM-rallissa ensi viikolla 31.7. -3.8. peitottuaan kolme haastajaansa reilu kuukausi sitten valintatilaisuudessa, jossa haettiin voittajaa Ralli SM -sarjan SM3 -luokassa menestyneiden nuorien kuljettajien joukosta.

Suninen käytti tämän viikon maanantain ja tiistain päästäkseen sinuiksi turboahdetun R3 Citroënin kanssa testeissä Palsankylässä, lähellä Joutsaa. Testikilometrejä kertyi 70.

Teemu Suninen (Jani Kekoni)"Testit menivät hyvin", Suninen kertoi. "Eka päivänä ajettiin 40 kilometriä ja siinä löysimme jo hyvät säädöt ja tuntuman autoon, joten lähden kisaan luottavaisena. Uskon että pystymme olemaan nopeita. Toisena testipäivänä tehtiin vain muutama veto, lähinnä simuloitiin kisan olosuhteita. Molempina päivinä oli kirkas auringonpaiste ja 28 °C lämmintä, joten oli tosi kuuma."

Uusi auto ei ole ongelma

Ajettuaan Ralli SM-sarjaa R2 Ford Fiestalla Suninen kertoo ettei astuminen turbolliseen R3 Citroëniin ole ongelma. "Turbo on yllättävän helppo oppia. Uskotaan että on vaikea hypätä R2 autosta turbolliseen, mutta itse asiassa molempien kanssa on sama juttu: ajetaan rajoittimelle. Alusta ja vaihteisto ovat R3 Citroënissa paljon edistyneemmät."

WRC2-kuljettaja Jari Ketomaa auttaa

Nuorta lupausta valittaessa juryssa mukana ollut WRC2-luokan kuljettaja Jari Ketomaa oli mukana testipäivässä avustamassa Sunista. "Hän opasti minua DMACK:in renkaiden kanssa. Kuinka ne toimivat ja miten rengaspaineiden kanssa pelataan," WRC3-pisteistä ajava Suninen kertoi.

"Hän antoi minulle myös hyviä vinkkejä auton säätämiseen, kuten että kannattaa käyttää jäykempää jousitusta niin saa paremman pidon kaarteisiin. Hänen kokemuksestaan oli erittäin paljon hyötyä ja luotan häneen täysin. Koko tiimi on mielettömän hyvä. Kun sanon että pitäisi tehdä joku muutos, se vain tapahtuu", Teemu kiittelee.

Legendat odottavat Helsinki Battlessa

Seuraava etappi Sunisen valmistautumisessa on Neste Oil Ralli Helsinki Battle tulevana lauantaina 26.7. Hän ajaa Citroënillaan radan nolla-autona. Tapahtumassa nykypäivän WRC-tähdet haastavat suomalaisia rallilegendoja kaupunkiradalla Helsingin Hietalahdessa. "On hieno juttu että pääsen ajamaan siellä. Saan vielä paremman tuntuman autoon, mitä enemmän pääsen ajamaan sen parempi", sanoo Suninen. "Ja kun paikalla ovat vielä kaikki rallilegendat, se on tällaiselle nuorelle kuljettajalle huikea paikka".

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa