Facebook Twitter Email Pinterest

Haapamäki yllätti vauhdillaan Suomen MM-rallissa

04.08.2014 /

Henri Haapamaki R2 1.jpg

Sastamalan Henri Haapamäki oli sunnuntaina päättyneen Suomen MM-rallin yksityiskuljettajista positiivisin yllättäjä sekä vauhdillisesti että tuloksellisesti. 25-vuotias Haapamäki voitti oman luokkansa ylivoimaisesti ja oli koko kilpailun nopein kaksivetokuljettaja.

Haapamäki ja kartanlukija Marko Salminen nousivat MM-rallin lopputuloksissa sijalle 15, mikä on harvinaisen kova tulos lukuisten nelivetoisten autojen joukossa.

Ralli SM -sarjassa toisena tällä hetkellä oleva Haapamäki nappasi R2-autojen kärkipaikan heti alusta saakka. Kilpailun edetessä hän yllätti monet tahot olemalla pienemmällä Citroënin C2-mallilla kaikkia tehokkaampia R3-luokituksen etuvetoisia nopeampi.

Luokkavoitto irtosi varsin selvällä erolla, kun Viron rallilupaus Sander Pärn jäi peräti 2.08,6 minuutin päähän. Kolmanneksi nopein kaksivetoisten autojen yhteisajoissa oli SM-sarjasta tuttu kilpakumppani Teemu Suninen, joka oli maalissa Haapamäkeä yli kolme minuuttia perässä

- MM-ralliin lähdettiin sillä mielellä, että oman luokan kuskit täytyy kyykyttää. Tarkoituksena oli myös yrittää kiusata Citroën DS3 -kuskeja, Henri kertasi.

- Kieltämättä se oli yllätys, kun ne isomman luokan autot jäivät puhtaasti ajamalla taakse. Moni sitä ääneen ihmettelikin, kuinka tällä kilpurilla voi näin korkealle yltää.

Haapamäki Racing onnistui siis täyttämään tulostavoitteensa. Kovia näyttöjä vauhdista oli myös tarkoitus tehdä, ja se tavoite onnistui jopa yli odotusten.

- En kärsinyt rallin aikana juurikaan ongelmista, joten tuuriakin oli matkassa. Rengasrikko sattui Päijälän EK:n lopussa, mutta sielläkin olimme nopein kaksivetoinen. Kisan lopulla saimme jo varmistella ja ajaa ilman riskejä.

- Vaativa MM-ralli tarjosi minulle suuren määrän kokemusta ja kisakilometrejä, jotka varmasti auttavat loppukesän ja syksyn aikana taistelussa rallin SM-tittelistä, Henri Haapamäki summasi.
Teksti ja kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa