Facebook Twitter Email Pinterest

SM Ralli Turku on 50-vuotisjuhlakilpailu

12.08.2014 /

sm_ralli_turku_linna.jpg

Turun SM Rallia rakennetaan kelissä kuin kelissä - usean pysähdyksen taktiikalla. Tässä kilpailunjohtaja Timo Kutila sadetauolla Turun Linnan nurmikolla. (Kuva: Vesa Vaihinen)

Elokuun viimeisenä viikonloppuna, 29.-30.8. ajetaan SM-rallikauden 5. osakilpailu Turussa. Järjestävä seura Turun Urheiluautoilijat täyttää kunnioitettavat 50 vuotta. Ralli ajetaan kaksipäiväisenä. Kilpailukeskus, jossa ovat myös katsastus, huolto ja Parc Fermé -alue, toimii autourheilun perinteisessä pisteessä Artukaisissa Turun Messukeskuksessa, viimevuotiseen tapaan.

Kilpailijoille on tarjolla huippuedulliset huonehinnat viidessä hotellissa: Hamburger Börs, City Börs ja Seurahuone sekä Holiday Inn ja Cumulus. Huoneiden hinnat alkaen 60 euroa / vrk yhden hengen huoneessa ja 65 euroa / vrk kahden hengen huoneessa. Varaukset vaivattomasti osoitteesta: http://ralli2014.turunua.net/fi-FI/majoitus

Nuotitus alkaa perjantaina 29.8. aamusta anivarhain klo 8:n pintaan. Rallin lähtö ja maali ovat Turun Kauppatorilla. Perjantaina tori täyttyy rallikansasta jo klo 18.00, kun rallikaraoke siivittää katsojat tunnelmaan. Musiikki alkaa soida jo klo 18, paikalla voi myös osallistua yleisölle tarkoitettuun karaokeen. Näin SM-rallin voi aloittaa mukavasti vaikka lauleskellen. Ensimmäinen auto starttaa reitille torilta klo 19.45. Illan pimetessä ajetaan kolme erittäin vaativaa erikoiskoetta yhteensä 32 kilometriä. Yötauolle saavutaan klo 23:n jälkeen.

Lauantaina kilpailijoilla on edessään viisi erikoiskoetta, joista EK:t 4 ja 5 ajetaan kahteen kertaan. Koko reitin pituus on 305 km, mistä kahdeksan erikoiskokeen osuus on 96 kilometriä. Maalijuhlallisuudet alkavat Turun Kauppatorilla lauantaina klo 17, mistä kilpailijat ajavat vielä kilpailukeskukseen.

Rallipassien myynti alkaa perjantaina 29.8. klo 10 Turun alueen NESTE OIL -huoltamoilla. Rallipassin hinta on 20 euroa ja se sisältää reittikartan sekä rallilehden. Passilla pääsee kaikille erikoiskokeille, lähtö/maali-alueelle Turun torille ja kilpailu-keskukseen sekä lauantai-iltana rallibileisiin Night Club Vegasiin Eerikinkatu 19.
Yksittäiset liput erikoiskokeille maksavat 10 euroa.

Perjantain pisin erikoiskoe 3 Liedon Raukkala on pituudeltaan 16,78 km ja se ajetaan auringon laskun jälkeen. Ratamestarit vinkkaavat yleisön parhaille katselupaikoille Liedon Saukonojan koulun maisemiin, jossa tarjolla myös Rallipuffetti koulun pihalla.

Rallin alueellisina yhteistyökumppaneina toimivat Citroën, Neste Oil, Turku Karting Oy, Offset- ja digipaino Painola ja Turun Autoklinikka Oy Falck hinauspalvelu.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa