Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Tokee hakee SM3-luokan kärkisijoja

28.08.2014 /

Joonas Tokee 2014.jpg

19-vuotias Joonas Tokee lähtee jälleen haastamaan kokeneempia SM-sarjan rallikuskeja, kun Turun SM-osakilpailu koittaa viikonloppuna. Ensimmäistä kautta SM-sarjassa kisaava rallilupaus on nostanut kauden aikana vauhtiaan ja parantanut tuloksiaan.
Oriveden Seudun UA:ta edustava Tokee ja kartanlukija Jani Salo lähtevät kamppailemaan SM3-luokan kärkisijoista. Tavoite on kova: mahtua kolmen kärkeen.

Kaksikko sijoittui Peugeot 208 R2 -autolla talvikaudella parhaimmillaan viidenneksi luokassaan. Kesäkauden avauskisassa he paransivat pykälällä ja olivat siis neljänsiä kesäkuussa Lapualla.
- Turkuun startataan hyvällä fiiliksellä. Lähden hakemaan sieltä kauden ensimmäistä kunnon onnistumista, jota vielä alkukaudella ei mielestäni ole tullut. Autoa on nyt kesätauolla hiottu paljon ja olen tosi tyytyväinen auton ajettavuuteen. Sen puolesta on luottavainen fiilis, Tokee ennakoi.

- Ajoimme AKK Driver Academy Rally -valmennusryhmän kanssa leirityksen alkuviikolla ja sieltä sain vielä tuoretta oppia nuotteihin ja ajamiseen. Uskon, että tämä valmisti meitä tosi hyvin Turun kisaan.

- Ehdoton tavoite on päästä podiumille omassa luokassa. Toki se vaatii todella hyvää suorittamista itseltä, koska vauhti on varmasti kovaa ja moni muukin kuljettaja hamuaa kärkeen. Kuitenkin pidän kolmen kärkeä realistisena tavoitteena.

- Kesän aikana en älyttömiä määriä ole päässyt ajamaan, mutta leirillä saimme paljon kilometrejä alle. Turun kaksipäiväinen osakilpailu on varmasti hieno tapahtuma, ja perjantaina pimeällä ajaminen tuo oman mausteensa ralliin.

Ralli SM -sarjassa on käytetty SM-pisteluokkien osalta ns. kiertävää lähtöjärjestystä. Niinpä Turun osakilpailussa ensimmäisinä reitille starttaavat kaksivetoiset SM3-luokan autot. Tokeen kilpurin oviin liimataan lähtönumero 9.
Teksti ja kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa