Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainenkin uudella kilpurilla Turkuun

29.08.2014 /

Honda_Esa Ruotsalainen.jpg

Ralli SM -sarjan viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan nyt tänä viikonloppuna Turun ympäristössä. Esa Ruotsalainen on suorittanut kesätauon aikana kalustonvaihdon, kun hänen tiiminsä on nyt liikkeellä viime vuodelta tutulla ja menestyksekkäällä ralliautolla.

Saarijärven UA:ta edustava Ruotsalainen aloitti SM-kauden nelivetoisella kalustolla SM2-luokassa, mutta nyt hän tekee paluun etuvetoisen SM4-luokan auton rattiin.
- Alkukesän aikana kypsyi päätös palata viimevuotiseen kilpaluokkaan. Monet tekniset viat nelivetoisessa kilpurissa söivät kauden kilpailubudjettia liian paljon. Kesän aikana päätimme rakentaa oman Honda Civic -ralliauton, joka on N-ryhmävireinen. Tällä kalustolla kisaamme Turun ja Tampereen osakilpailuissa, Ruotsalainen selvittää.

- Uusi kilpuri valmistui vasta kisaviikolla, joten kiirettä on pitänyt. Testikilometrejä kertyi noin 200 ja nyt tuntuma tuttuun autoon on hyvällä tasolla.

Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen lähtevät positiivisilla fiiliksillä hakemaan oman luokkansa kärkipaikkaa Turun teiltä.
- Viime syksynä voitin vastaavanlaisella Hondalla luokkani tässä rallissa, joten selkeänä tavoitteena on yrittää samaa temppua tälläkin kertaa. Viime kauteen verrattuna nyt on viivalla paljon uusia nimiä, joten mielenkiinnolla odotan kovaa kamppailua luokan kärjessä, Ruotsalainen ennakoi.

Esa Ruotsalainen starttaa kaksipäiväiseen Turun SM-ralliin kilpailunumerolla 20.
Teksti ja kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa