Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo nopeimpana yötauolle Turussa

29.08.2014 /

Kauden viidennessä Ralli SM -osakilpailussa Turun SM-rallissa ajettiin perjantai-iltana kolme erikoiskoetta, kaikki pimeässä. Kilpailu jatkuu huomenna lauantaina viidellä erikoiskokeella.

Juha_Salo_2014.jpgTurun SM-rallin yötauolle lähdetään nummipusulaisen Juha Salon johdossa. Salo oli nopein myös SM2-luokassa, jossa toiseksi tuli Joni Nikko jääden Salosta 15,6 sekuntia. Kolmas luokassa oli Kristian Kiviniemi, joka on kärkeä 17.1 sekuntia ensimmäisen ajopäivän jälkeen.

SM1-luokan nopein perjantaina oli virolainen Karl Kruuda, jonka perässä vain 2,6 sekunnin päässä toiseen ajopäivään lähtee Ari Vihavainen. Kolmantena luokassa on Jari Kihlman, joka on jäänyt Kruudasta 33 sekunnin päähän. Luokassa SM-pistekärjessä oleva Jarkko Nikara ajoi ulos heti lähdön jälkeen ensimmäisellä erikoiskokeella.

SM3-luokassa lähdetään yötauolle Henri Haapamäen johdossa. Toisena lauantain ajopäivään starttaa flunssasta kärsivä Teemu Suninen, jolla on Haapamäkeen eroa vain 2,8 sekuntia. Myös kolmantena ajava Samuli Vuorisalo on vielä luokan voittotaistelussa kiinni ollen vain 7,9 sekuntia johtavasta Haapamäestä jäljessä. Neljäntenä luokassa ajava Joonas Lindroos ei ole hänkään vielä ulkona kärkitaistelusta, ja on vain 8,4 sekunnin päässä kärjestä.

SM4-luokassa Esa Ruotsalainen johtaa pienimmällä mahdollisella erolla Janne Seluskaa ensimmäisen päivän jälkeen. Miehiä erottaa tasaisen taistelun jälkeen vain 0,1 sekuntia. Luokan kokonaispistetilannetta johtava Ville Hautamäki ajaa kolmantena ja on niin ikään täysin voittotaistelussa vielä mukana ollen vain 2,5 sekunnin päässä johtavasta Ruotsalaisesta.

Kilpailu jatkuu huomenna klo 10.00 alkaen ja edessä on vielä viisi erikoiskoetta, joista ensimmäinen alkaa kello 11.18. Huoltotauolle tullaan Turun Messukeskukseen klo 13.34 ja maaliin Turun kauppatorille noin klo 17.00.

Kilpailua voi seurata koko päivän ralliradiosta, jonne löytyy linkki rallism.fi-etusivulta. Samoin sivulta löytyy online-tulospalvelu ja gps-seuranta, jonka avulla kisaa voi seurata reaaliajassa autokohtaisesti karttapohjalta.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa