Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hämäläinen tyytyväinen kotikisan tulokseen

04.09.2014 /

Kari Hämäläinen_01.JPG

Turun SM-ralli tarjosi onnistumisen hetkiä Kari Hämäläiselle. Naantalin Seudun UA:ta edustava kuljettaja päätti lähteä tavoittelemaan viiden nopeimman joukkoa kotikilpailussaan. Maalissa hän pääsi juhlimaan neljättä sijaa SM1-luokassa, mikä tyydytti koko tiimiä.

Voitto kirjattiin Hämäläisen Printsport-tiimikaverille, Viron huippukuskille Karl Kruudalle, joka nousi myös SM-sarjan kärkeen.

Hämäläinen ja kokenut kartanlukija Risto Pietiläinen olivat tehneet ennakkovalmistelut huolella, ja kaksikon vauhti Ford Fiesta S2000 -autolla oli rallin avauspäivänä luokan viidenteen sijaan oikeuttavalla tasolla.

- Ralliviikolla ajoimme onnistuneet testit, joten tuntuma autoon ja ajamiseen oli oikein hyvä. Avauspäivän pätkät ajettiin illan pimeydessä, joten se tietenkin lisäsi haasteita.

Toisen päivän aikana Hämäläisen sijoitus vaihteli sijoilla 4-5, mutta kahdeksan erikoiskokeen jälkeen hän saapui maaliin Turun Kauppatorille hienolla neljännellä sijalla.

- Erittäin hieno tulos, ja tunnelma oli rallin jälkeen korkealla. Täytyy myöntää, että kotiralli pistää jännittämään vähän tavallista enemmän, Hämäläinen kertasi.

- Kaikki meni kuitenkin lähes suunnitelmien mukaan, kun suuremmilta virheiltä ja ongelmiltakin vältyttiin. EK:lla 6 ajolinja liukui ojaan ja siellä möyrin yli 50 metrin matkan. Hyvin nelivetoinen ralliauto sieltä ojanreunalta selvisi ylös.

- Vielä viimeisellä erikoiskokeella osuin sisäkurvissa olleeseen kiveen. Siinä tilanteessa oli onnea, kun auto kesti iskun voiman ja pääsimme maaliin, Hämäläinen päätti tyytyväisenä.

Ralli SM -kauden viimeinen osakilpailu koittaa Tampereella 26.-27. syyskuuta.
Teksti ja kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Mikko Markkula 25 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Juuso Metsälä / Matti Kangas 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 13 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa