Facebook Twitter Email Pinterest

Pirelli Ralli - moottoriurheilua aivan Tampereen sydämessä

25.09.2014 /

25.9.2015

pirelli-ralli-headerlogo2.jpg

Pirelli Rallin lehdistötilaisuus, Ratinan Stadion

Tampereen UA:n järjestämä Pirelli Ralli käynnistyy huomenna perjantaina ja maaliin tullaan lauantai-iltana. Kilpailun kilpailukeskus sijaitsee aivan Tampereen kaupungin sydämessä. Tampereen kaupunki toivottaakin moottoriurheilun lämpimästi tervetulleeksi kaupunkiin. - Aloitimme moottoriurheilun sisäänajamisen kaupungin keskustaan tänä keväänä, kun Ratinan stadionilla ajettiin Speedway GP. Pirelli Ralli jatkaa tätä samaa strategiaa, kertoi Pekka Paavola kaupungin liikuntatoimesta.

Kilpailukeskuksen keskeinen sijainti miellytti myös kilpailun pääyhteistyökumppania, Pirelliä: - Lähdimme mukaan elvyttämään vanhaa traditiota, Pirelli Ralli palaa kymmenen vuoden tauon jälkeen rallin nimeksi Suomessa tässä kisassa. Oleellista meillekin oli että kisa on keskellä kaupunkia, kertoi Kai Hirvaskari Pirelliltä. - Kisan yhteydessä järjestämme kauppiaspäivät ja näissä puitteissa on hyvä palkita kauppiaita.

Tampereella ratkeaa kolmen luokan Suomen mestaruudet, tiimimestaruus sekä Hannu Lehessaaren tarjoama bonus: upouusi Mini -henkilöauto josta kamppaillaan SM2 -luokassa. - Palkinto liittyy SM-sarjan kehittämiseen.Tarjosin auton palkinnoksi promotakseni SM2-luokkaa. Tälle kaudelle jaettiin nelivedot SM-sarjassa kahteen luokkaan ja se oli mielestäni oikein, tuotantoautojen pitää saada kisata omassa luokassaan, Lehessaari kertoi. Palkinnossa on tällä hetkellä tiukimmin kiinni Joni Nikko. - Tähän kisaan on valmistuttu niin huolella kuin vain voi. Nyt mennään alusta asti täysillä ja haastetaan Kaspar (Koitla).

Tilaisuudessa oli mukana myös Jari Kihlman, joka lähtee SM1-luokkaan lähes kokonaan uudelleen rakennetulla autolla. - Turussa jäi vähän hampaankoloon kun viimeisellä pätkällä katkesi kampiakseli ja koko moottori meni täysin palasiksi. Auto on nyt saatu kokoon ja lähdetään täysillä kisaan.

SM3-luokasta paikalla oli Henri Haapamäki, joka pyrkii keskittymään nyt tähän viimeiseen SM-ralliin, vaikka lähitulevaisuudessa on isompikin haaste, Walesin MM-ralli. - Tähän kisaan lähdetään ajamaan vain voitosta. Tiedän, että vauhti riittää kun vaan kaikki osuu kohdalleen ja auto pysyy tiellä. Taktiikka on, että täysiilä mennään.

Pirelli Ralli starttaa huomenna perjantaina klo18.00 Ratinan stadionilta.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa