Facebook Twitter Email Pinterest

Tokeella kovat tavoitteet alkavalle Ralli SM -kaudelle

21.01.2015 /

Joonas Tokee 1.jpg

Ralli SM -sarja käynnistyy perjantaina Rovaniemellä perinteisen Arctic Lapland Rallin merkeissä. Kotimaisen arvosarjan avauskilpailu tunnetaan ralliväen keskuudessa edelleen Tunturirallin nimellä. Kyseessä on tällä kertaa juhlakilpailu, kun ralli ajetaan 50. kertaa.

Oriveden Seudun UA:n Joonas Tokee on noussut nopeaan tahtiin kohti SM-sarjan kärkeä, joten nuorukainen odottaa huippusijoituksia tämän kauden osakilpailuista.

Tokee ja kartanlukija Jani Salo ovat tahkonneet ahkerasti ennakkotestejä tämän talven lumilla, joten Peugeot 208 R2 -mallin iskukyky on hiottu kohdalleen myös vaativan ja pitkän Tunturirallin haasteisiin.

- Ajoimme AKK Driver Academy Rally -valmennusryhmän leirillä paljon kovavauhtista treeniä, jonka jäljiltä kaikki osa-alueet ovat kunnossa. Muutenkin lähtökohdat ovat paremmat kuin vuosi sitten tähän aikaan, jolloin lähdin sarjaan tulokaskuskina, Tokee kertoo.

- Nyt täytyy ajaa fiksu ja ehjä ajo, kun edessä on SM-sarjan pisin kilpailu. Uskon vauhtimme riittävän kärkeen, kun jo viime kaudella pystyin väläyttämään ja näyttämään nopeuttani.

Tokeen kauden 2015 tavoitteena on mennä iso askel uralla eteenpäin ja sijoittua SM-sarjassa vähintään kolmen kärkeen SM3-luokassa.

- Voitosta lähdemme ehdottomasti taistelemaan jokaisessa osakilpailussa. Tavoitteena on kauden aikana kehittyä sekä kuljettajan taitojen että fyysisten ja psyykkisten ominaisuuksien osalta, Tokee päättää.

Teksti: Jarno Saari
Kuva: Mika Mäki/Mainostoimisto Ajaton

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Mikko Markkula 43 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 41 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 32 pistettä NHD (R5)
4. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 29 pistettä MäntsMK (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 28 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa