Facebook Twitter Email Pinterest

Hannu's Rally Teamillä Mikkelissä yli 1300 hevosvoimaa!

17.02.2015 / Hannu's Rally Teamillä Mikkelissä yli 1300 hevosvoimaa!

Vihavainen_mitsuwrc.png
Ari Vihavaisen "lumipukuinen" WRC on ehkä kisan tehokkain peli.

Tiimin tunnuksia kantavissa autoissa on Mikkelissä yhteensä tehoa 1300 hv ja vääntökin lähes 2500 Nm. Kun 16 vetävää pyörää raapaisee tietä, liikkuvat 8 istuinpaikkaa kokolailla reipasta vauhtia.

Juha Salo-Marko Salminen on ensi kertaa viivalla Juhan uudella Peugeot 208 T16 R5:llaan. Testit ovat menneet hyvin, mutta on selvää, ettei auton koko potentiaali ole vielä Juhan selkäytimessä aivan Mitsun lailla. Toki Juha lähtee kisaan voitto mielessään.

Tunturin väliinjättö aiheutti Ari Vihavaiselle pahoja kaasujalan kouristeluja, mutta ne ovat hellittäneet parilla testirupeamalla. Ari ja Jani Vainikka tuovat Mitsubishi WRC autonsa viivalle samoin ajatuksin kuin Juhakin.

Teemu Asunmaa - Jonne Halttunen sai Tunturissa alun tekniikkamurheiden jälkeen rytmin ja maitin päälle ja Teemu hakee Subarullaan SM2-luokan maksimipisteitä. Jos meno jatkuu samanlaisena kuin Tunturissa Ristilammen viimeisellä 20 kilometrillä, niin siinä ovat monet SM1 -luokan kuskitkin ahtaalla.

Henri Haapamäki - Teemu Arminen lähtevät kisaan SM2 luokassa Asunmaan kakkosautolla, joka on "ännäläinen" Subaru. Vaikka Henkka ehtisi vielä toisenkin testin vetämään, niin nelarikokemus jää ennen kisaa alle 100 kilometriin.

Turbomoottorista etuveto R3:sta ei ollut tarjolla ja Mikkelin kisassa harjoiteltavaan juttuun ei R2:n oikein istu, niin päädyttiin nyt Subaruun ihan nelivedosta huolimatta. Henkan kohdalla on edelleen tavoitteena saada "paketti kasalle" FIA JWRC sarjaan ja Vaakunarallin yksi tarkoitus onkin katkaista pitkä ajotauko, ettei odottavan aika kävisi pitkäksi.

Tiimikisan pisteistä Mikkelissä ajavat Ari ja Teemu. Tiimimääräyksiä ei kuitenkaan tulla antamaan, vaikka Juha saisi homman heti pelittämään.

Teksti: Hannu Lehessaari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa