Facebook Twitter Email Pinterest

Juniorien NEZ-Rallisarja 2015 starttaa Mikkelissä, SM-Vaakuna Rallissa

19.02.2015 / Juniorien NEZ-Rallisarja 2015 starttaa Mikkelissä, SM-Vaakuna Rallissa


2007-01-05T15-00_1583552781_155.jpg

FIA:n pohjoisen alueen, NEZ (North European Zone), rallimestaruudesta kilpaillaan vuosittain kolmessa eri luokassa, eli nelivetoisissa, kaksivetoisissa ja junioreissa. Junioreiden sarja uudistettiin kaudelle 2014, jolloin sarja muutettiin niin, että siinä kilpailee alle 25-vuotiaat I-ohjaajat ainoastaan FIA-luokitelluilla R1- ja R2-autoilla.

Kauden 2014 osalta sarja jäi valitettavasti hieman vajaaksi, johtuen säännöstä, joka pakotti kilpailijat osallistumaan myös kauden päättävään Tanskan osakilpailuun, jotta olisi tullut huomioiduksi sarjan lopullisissa pisteissä. Tämä aiheutti sen, että koska viimeisessä osakilpailussa ei ollut ketään sellaista kilpailijaa, joka olisi ajanut kauden aikana muita osakilpailuja, jäi kauden 2014 junioreiden mestaruusmitalit lopulta jakamatta. Tämä sääntö on kuitenkin korjattu kaudelle 2015 järkevämpään muotoon, ja sarjan loppupisteisiin pääsee, jos kilpailee kauden aikana kahdessa sarjan osakilpailussa.

Käytännössä siis sijoittuminen sarjan loppupisteisiin edellyttää osallistumista vähintään yhteen oman maan ulkopuolella ajettavaan sarjan osakilpailuun.

Neljän osakilpailun sarja tarjoaa erilaisia ralleja

NEZ Junior Rally Championship -sarja koostuu kaudella 2015 neljästä osakilpailusta, jotka kilpaillaan Suomessa, Latviassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Kilpailuiksi pyrittiin valitsemaan neljä selkeästi erilaista rallia, jonka myötä kilpailijoille tarjotaan mahdollisuus hankkia helposti kansainvälistä kilpailukokemusta, kokemusta erilaisista olosuhteista ja kilpailuista sekä sitä kautta palvellaan heidän urakehitystään.

Kauden 2015 NEZ JRC -osakilpailut ovat seuraavat:

20.-21.2. SM-Vaakuna Ralli, Suomi (lumi)

16.-17.5. Rally Talsi, Latvia (sora)

4.-5.9. East Swedish Rally, Ruotsi (sora)

30.-31.10. Rally Denmark, Tanska (asfaltti)

Kaikki sarjan osakilpailut ovat ennakkotutustuttavia, kaksipäiväisiä ralleja. Ilmoittautuminen sarjan osakilpailuihin tapahtuu jokaisen kilpailun kilpailukohtaisten sääntöjen mukaisesti.

Nuorten rallikuljettajien ensimmäinen askel kansainvälisiin ralleihin

Nuorille kuljettajille on uran edetessä ensiarvoisen tärkeää saada kokemusta myös ulkomailla kilpailemisesta, mutta valitettavasti kynnys ulkomailla kilpailemiselle on melkoisen korkea, varsinkin jos kilpailusta saatava vastine jää pelkän kokemuksen hankinnan varaan. Tätä "aukkoa" paikkaamaan on luotu nuorille tämä oma rallisarja Pohjois-Euroopan alueelle, jonka tarkoituksena on madaltaa ulkomailla kilpailemisen kynnystä sekä tarjota nuorille mahdollisimman helppo ja kustannustehokas mahdollisuus ottaa urallaan ensimmäisiä askeleita ulkomailla kilpailemiseen.

Sarjaan voivat siis osallistua kaikki alle 25-vuotiaat kansainvälisen kilpailijalisenssin omaavat kuljettajat. Kilpailukalustona NEZ JRC -sarjassa ovat FIA-luokitellut R2 ja R1-autot. Jokaisessa osakilpailussa on luokka näille autoille, joka sisältää NEZ JRC -kilpailijat. Suomen osakilpailussa tämä luokka on SM3.

Sarjaan ei ole erillistä ennakkoilmoittautumista, vaan lähtökohtaisesti kaikki osakilpailuihin ja ko. luokkaan osallistuvat alle 25-vuotiaat kilpailijat keräävät myös NEZ JRC -pisteitä, mikäli he ilmoittavat halukkuudestaan pisteiden keräämiseen ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Muun kuin AKK:n myöntämällä kilpailijalisenssillä kilpailevat keräävät automaattisesti NEZ JRC -sarjan pisteitä.

Kauden päätteeksi sarjassa palkitaan 3 parasta NEZ JRC kulta-, hopea- ja pronssimitaleilla.

Mikkelissä kuusi NEZ-pisteiden kerääjää

Sarjan avauskilpailussa NEZ JRC-sarjan pisteitä keräävät seuraavat kuusi kilpailijaa:

18 Jari Huttunen

20 Jussi Lindberg

25 Tuomas Levänen

27 Joni Viitala

31 Taisko Lario

33 Mici Eestilä

Sarjan avauskilpailuun Mikkeliin ei tällä kertaa ilmoittautunut ulkomaalaisia kilpailijoita ko. luokkaan, joten sarjapisteistä kilpaillaan ainoastaan kotimaisten kilpailijoiden kesken.

Lisätietoja sarjasta, sen osakilpailuista ja sarjasäännöistä antaa tarvittaessa AKK:n Rallin lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa