Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Suninen hakemaan nelivetokokemusta Mikkelin SM-ralliin

19.02.2015 /

IMG_0935B.jpg

Nuori suomalainen rallilupaus Teemu Suninen osallistuu viikonloppuna TGS-tallin nelivetoisella Skoda Fabia S2000:lla rallin SM-osakilpailuun Mikkelissä. 21-vuotiaalle Suniselle ralli on ensimmäinen nelivetoauton ratissa.

- Lähden hakemaan kokemusta nelivetoisella kilpailemiseen. Tämä on urani ensimmäinen ralli nelivetoisella ja tarkoitus on ajaa kisa maaliin saakka ilman suurempia riskejä. Toki sitä aina yrittää ajaa kovaa, kun vetää kypärän päähän. Hienoa on päästä nelivetoisen puikkoihin, Suninen sanoo.

Perjantaina illalla starttaavassa SM Vaakuna-Rallissa Sunisen kartanlukijana aloittaa uutena nimenä Mikko Markkula. Markkula on erittäin kokenut kartanlukija, joka on muun muassa kiertänyt MM-sarjaa norjalaisen Andreas Mikkelsenin kanssa. Markkula on tuttu myös Juho Hännisen viereltä. Suninen ja Markkula ovat päässeet testaamaan Toni Gardemeisterin TGS-tallin Skodaa pariin otteeseen.

- Meillä on nyt se ensimmäinen ralli yhdessä ja vielä uudella autolla, joten katsotaan miten homma lähtee menemään. Testeissä yhteinen sävel on kyllä löytynyt. Teemu vaikuttaa yllättävän valmiilta nuotittajalta. Kisa auttaa varmasti kehittymään edelleen, Markkula arvioi kuljettajaansa.

Varusmiespalvelusta puolustusvoimien urheilukoulussa Sunisella on jäljellä kuukauden päivät. Viime vuonna Suninen nousi otsikoihin voitettuaan ensi yrittämällä Jyväskylässä Neste Oil -rallissa WRC3 -luokan. Jatkossa on tarkoitus keskittyä ralliautoiluun.

- Nyt on aika ottaa uralla askel eteenpäin. Ajamme Toni Gardemeisterin tallin Skodalla myös Seinäjoen SM-rallin. Totuttelemme vielä Mikon kanssa uuteen autoon ja yhteistyöhön, joten odotukset ovat sitä mukaa. Testien perusteella ainakin hitaissa mutkissa on vielä rutkasti parannettavaa, Suninen toteaa.

SM Vaakuna-Ralli alkaa kahteen kertaan ajettavalla yleisöerikoiskokeella Mikkelin raviradalla perjantai-iltana. Lauantaina erikoiskokeet ajetaan Mikkelin ympäristössä. Ralli päättyy lauantaina iltapäivällä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Mikko Markkula 25 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Juuso Metsälä / Matti Kangas 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 13 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa