Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Suninen hakemaan nelivetokokemusta Mikkelin SM-ralliin

19.02.2015 / Teemu Suninen hakemaan nelivetokokemusta Mikkelin SM-ralliin

IMG_0935B.jpg

Nuori suomalainen rallilupaus Teemu Suninen osallistuu viikonloppuna TGS-tallin nelivetoisella Skoda Fabia S2000:lla rallin SM-osakilpailuun Mikkelissä. 21-vuotiaalle Suniselle ralli on ensimmäinen nelivetoauton ratissa.

- Lähden hakemaan kokemusta nelivetoisella kilpailemiseen. Tämä on urani ensimmäinen ralli nelivetoisella ja tarkoitus on ajaa kisa maaliin saakka ilman suurempia riskejä. Toki sitä aina yrittää ajaa kovaa, kun vetää kypärän päähän. Hienoa on päästä nelivetoisen puikkoihin, Suninen sanoo.

Perjantaina illalla starttaavassa SM Vaakuna-Rallissa Sunisen kartanlukijana aloittaa uutena nimenä Mikko Markkula. Markkula on erittäin kokenut kartanlukija, joka on muun muassa kiertänyt MM-sarjaa norjalaisen Andreas Mikkelsenin kanssa. Markkula on tuttu myös Juho Hännisen viereltä. Suninen ja Markkula ovat päässeet testaamaan Toni Gardemeisterin TGS-tallin Skodaa pariin otteeseen.

- Meillä on nyt se ensimmäinen ralli yhdessä ja vielä uudella autolla, joten katsotaan miten homma lähtee menemään. Testeissä yhteinen sävel on kyllä löytynyt. Teemu vaikuttaa yllättävän valmiilta nuotittajalta. Kisa auttaa varmasti kehittymään edelleen, Markkula arvioi kuljettajaansa.

Varusmiespalvelusta puolustusvoimien urheilukoulussa Sunisella on jäljellä kuukauden päivät. Viime vuonna Suninen nousi otsikoihin voitettuaan ensi yrittämällä Jyväskylässä Neste Oil -rallissa WRC3 -luokan. Jatkossa on tarkoitus keskittyä ralliautoiluun.

- Nyt on aika ottaa uralla askel eteenpäin. Ajamme Toni Gardemeisterin tallin Skodalla myös Seinäjoen SM-rallin. Totuttelemme vielä Mikon kanssa uuteen autoon ja yhteistyöhön, joten odotukset ovat sitä mukaa. Testien perusteella ainakin hitaissa mutkissa on vielä rutkasti parannettavaa, Suninen toteaa.

SM Vaakuna-Ralli alkaa kahteen kertaan ajettavalla yleisöerikoiskokeella Mikkelin raviradalla perjantai-iltana. Lauantaina erikoiskokeet ajetaan Mikkelin ympäristössä. Ralli päättyy lauantaina iltapäivällä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa