Facebook Twitter Email Pinterest

Tokee mielii voittokantaan Pohjanmaa-rallissa

05.03.2015 / Tokee mielii voittokantaan Pohjanmaa-rallissa

Joonas Tokee_Peugeot.jpeg

Talvikauden päätöskilpailu Ralli SM -sarjan osalta koittaa tänä viikonloppuna Seinäjoen ympäristön vähälumisilla teillä. Joonas Tokee lähtee edelleen parantamaan omaa suoritustasoaan ja tavoittelemaan luokkavoittoa tiivisvauhtisesta SM3-luokasta.

SM Pohjanmaa-ralli starttaa perjantaina 6.3. kello 20.00 Seinäjoella, jolloin illan pimeydessä ajetaan kaksi erikoiskoetta. Lauantaina kisa jatkuu kello 10.00 ja yhteensä kuuden EK:n jälkeen maaliin saavutaan kello 18.00 jälkeen.

Oriveden Seudun UA:ta edustava Tokee ja kartanlukija Jani Salo ovat osoittaneet kuuluvansa luokan kärkeen, mutta ensimmäinen voitto on vielä saavuttamatta.

Peugeot 208 R2 -mallilla kilpaileva kaksikko on yltänyt pohja-aikoihin molemmissa alkukauden osakilpailuissa ja he ovat SM-pistetaulukossa kolmantena.

Kausi alkoi Tunturirallissa kakkossijalla, mutta kauden toisen eli Mikkelin osakilpailun lopputulosta heikensi alkupätkillä sattunut ulosajo.

AKK Driver Academy Rally -valmennusryhmään kuuluva 20-vuotias Tokee kertoo valmistautuneensa nuotitusharjoituksien avulla tulevaan koitokseen.

-Leuto keli antaa taas oman mausteen kisaan. Tiestö on tietenkin kaikille sama, joten täytyy vaan keskittyä siihen, kuinka omalla tekemisellä voi vähentää kelin haittatekijöitä, nuorukainen järkeilee.

-Uskon, että kaikesta huolimatta kärkikamppailu tulee olemaan kovaa. Oma suorittaminen täytyy olla hyvää ja virheetöntä, jos meinaa taistella voitosta. Siihen ehdottomasti tähdätään ja nyt vain voitto kelpaa.

-Vaikka ajotreeniä ei ole nyt ajettu, niin silti rennoin mielin voi lähteä kilpailemaan. Hyvä rutiini on vielä tallella edellisestä kisasta, joka ajettiin toissaviikolla, Tokee päättää.

Teksti ja kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa