Facebook Twitter Email Pinterest

Tokee mielii voittokantaan Pohjanmaa-rallissa

05.03.2015 /

Joonas Tokee_Peugeot.jpeg

Talvikauden päätöskilpailu Ralli SM -sarjan osalta koittaa tänä viikonloppuna Seinäjoen ympäristön vähälumisilla teillä. Joonas Tokee lähtee edelleen parantamaan omaa suoritustasoaan ja tavoittelemaan luokkavoittoa tiivisvauhtisesta SM3-luokasta.

SM Pohjanmaa-ralli starttaa perjantaina 6.3. kello 20.00 Seinäjoella, jolloin illan pimeydessä ajetaan kaksi erikoiskoetta. Lauantaina kisa jatkuu kello 10.00 ja yhteensä kuuden EK:n jälkeen maaliin saavutaan kello 18.00 jälkeen.

Oriveden Seudun UA:ta edustava Tokee ja kartanlukija Jani Salo ovat osoittaneet kuuluvansa luokan kärkeen, mutta ensimmäinen voitto on vielä saavuttamatta.

Peugeot 208 R2 -mallilla kilpaileva kaksikko on yltänyt pohja-aikoihin molemmissa alkukauden osakilpailuissa ja he ovat SM-pistetaulukossa kolmantena.

Kausi alkoi Tunturirallissa kakkossijalla, mutta kauden toisen eli Mikkelin osakilpailun lopputulosta heikensi alkupätkillä sattunut ulosajo.

AKK Driver Academy Rally -valmennusryhmään kuuluva 20-vuotias Tokee kertoo valmistautuneensa nuotitusharjoituksien avulla tulevaan koitokseen.

-Leuto keli antaa taas oman mausteen kisaan. Tiestö on tietenkin kaikille sama, joten täytyy vaan keskittyä siihen, kuinka omalla tekemisellä voi vähentää kelin haittatekijöitä, nuorukainen järkeilee.

-Uskon, että kaikesta huolimatta kärkikamppailu tulee olemaan kovaa. Oma suorittaminen täytyy olla hyvää ja virheetöntä, jos meinaa taistella voitosta. Siihen ehdottomasti tähdätään ja nyt vain voitto kelpaa.

-Vaikka ajotreeniä ei ole nyt ajettu, niin silti rennoin mielin voi lähteä kilpailemaan. Hyvä rutiini on vielä tallella edellisestä kisasta, joka ajettiin toissaviikolla, Tokee päättää.

Teksti ja kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Mikko Markkula 25 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Juuso Metsälä / Matti Kangas 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 13 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa