Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

13.03.2006 /

Toni Klemets ajoi hienoa SM-kilpailua lauantaina Laukaalla. Turkulainen taisteli Mitsubishillään ison N-ryhmän palkintokorokepaikasta. Neljännen erikoiskokeen jälkeen Klemets ja tässä kilpailussa hänen vierellään nuotteja lukenut Risto Pietiläinen ajoivat neljäntenä vain 21 sekunnin päässä kärjestä. Viidennen erikoiskokeen hyppy koitui kuitenkin kohtaloksi ja kaksikko joutui keskeyttämään hienosti alkaneen rallin.

- Tulin kaasu pohjassa hypylle. Auto tuli tosi ilkeästi nokka edellä alas, ja jäähdytin vaurioitui. Pystyimme ajamaan erikoiskokeen kuitenkin loppuun, mutta lopulta kaikki vedet valuivat ulos ja moottorivaurion estämiseksi ajo oli pakko keskeyttää. Kyllä kieltämättä harmittaa, sillä olisi ollut tosi kiva ajaa nämä kaikki hienot erikoiskokeet läpi, Klemets sanoi.

Ison N-ryhmän ykköseksi Laukaalla kaasutteli Juha Salo, joka samalla nousi SM-sarjan johtoon. Klemets on sarjan yhteispisteissä nyt kymmenentenä talvikauden jälkeen.

- Päällimmäinen ajatus on nyt, että olipahan aika hankala alkukausi. Autonvaihto piristi ja vauhti kasvoi. Vielä on kuitenkin paljon opettelemista. Koitetaan kesällä on valmiimpia ja saada virheettömiä kilpailuja. Sen tämä talvi näytti, että vauhti on ihan hyvä, kunhan vaan selviää ilman ongelmia, Klemets mietti.

Rallin SM-sarja painuu nyt kevättauolle ja jatkuu kesäkuussa Valkeakoskella.

Miiro Koivula
miiro.koivula@pp.inet.fi
0400539100


http://www.knkracing.com

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa