Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Challenge

13.03.2006 / Subaru Challenge

Subaru Challenge 2006 - SM-Peurunka-ralli Laukaa:

Subaru-Challenge -rallisarjan talvikauden viimeinen osakilpailu tarjosi tiukan sekuntiottelun korkeimmista Challenge-pisteistä. Kolmessa edellisessä rallissa ykköseksi ajanut Jukka Ketomäki sai tällä kertaa väistyä paikalta, kun jokaisessa edellisessä osakilpailuissa kakkoseksi sijoittunut Teemu Laatunen nousi Suomen MM-rallimaisemissa ajetussa SM-Peurunka-rallissa Challenge-voittoon.

- Meillä oli koko päivän ajan hyvä kisa Jukan (Ketomäki) kanssa. Ensimmäisellä EK:lla pyörähdin ja Jukka pääsi hieman karkuun. Viidellä seuraavalla EK:lla tavoitin etumatkaa ja kun starttasimme rallin viimeiselle EK:lle Lankamaalle, Jukan johto oli enää 1,8 sekuntia, Laatunen kertasi päivän tapahtumia.

Subaru-Challenge -sarjan osakilpailuvoiton ratkaisu nähtiin legendaarisen Lankamaan EK:n viimeisellä kilometrillä, kun Ketomäki ajoi EK:n loppupäässä kaksiosaisessa vasurissa ulos ja peli oli ykköstilan suhteen selvä. Laatunen ajoi kauden ensimmäisen Challenge-voiton lopulta 27,2 sekunnin erolla Ketomäkeen.

- Oli hienoa päättää talvikausi Challenge-voittoon. Jo Mikkelissä pysyin hyvin Jukan vauhdissa mukana, mutta muutama oma ajovirhe pudotti sijoitusta, Laatunen totesi.

SM-Peurunka-rallin yleiskilpailussa seitsemänneksi sijoittunut Teemu sanoo, että hän viihtyy tiukassa sekuntitaistelussa hyvin.

- Sekuntiottelussa on aina hienoa ajaa. Myös 1700 euron voittoshekki lämmittää mieltä. Se on ehdottomasti iso asia. Odotan kesäralleja innolla, sillä pidän kesällä ajamisesta enemmän, Laatunen päättää.

Kolmanneksi korkeimmat Subaru Challenge-pisteet korjasi Laukaassa tililleen viime vuoden sarjavoittaja Teemu Arminen, joka nousi samalla yhteispisteiden kolmannelle sijalle. Sarjan uudet kuljettajat Timo Pulkkinen ja Lauri Riipinen avasivat pistetilinsä Laukaassa.

Subaru-Challenge -sarja jäi Laukaan SM-Peurunka-rallin päätyttyä kevättauolle. Sarja jatkuu kesäkuun 10. päivä Valkeakosken ympäristössä ajettavassa SM-Waltikka -rallissa.

Subaru Challenge pistetilanne 4/8 osakilpailun jälkeen:

1. Jukka Ketomäki, 33
2. Teemu Laatunen, 27
3. Teemu Arminen, 10
4. Natalie Barratt, 9
5. Petri Lehtovirta, 9
6. Timo Pulkkinen, 3
7. Lauri Riipinen, 2

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa