Facebook Twitter Email Pinterest

Team Mitsubishi Ralliart Finland

15.03.2006 / Team Mitsubishi Ralliart Finland

Ralliautoilun SM-sarja on talven osalta takana. Talven neljästä osakilpailusta isossa N-ryhmässä Juha Salo voitti kolme ja Jari Ketomaa yhden. Lisäksi jokaisen ajetun 28:n erikoiskokeen pohja-aika kaasuteltiin Mitsubishilla. Nyt SM-sarja on kolmen kuukauden kevättauolla.

Team Mitsubishin Ralliart Finlandia edustava Juha Salo ja kartanlukija Mika Stenberg lähtivät kauteen uudella Lancer Evolution IX mallilla. Talven voitot osoittivat, että hallitseva suomenmestari on edelleen vauhdissa.

- Uusi Lancer osoittautui heti juuri niin hyväksi kuin uskoinkin. Se oli hyvä ja looginen ajaa. Olen oikein tyytyväinen talven kilpailuihin. Auto on nyt sellainen, että varmallakin ajolla pystyy ajamaan voitosta kaikilla teillä ja samalla riskitasoa voi vaikka vähän laskea. Tietysti se yksi keskeytys vähän harmittaa, mutta sellaista moottoriurheilu on. Aina ei voi sentään voittaa, Salo sanoo.

SM-sarjan yhteispisteissä Salo on toisena yhden pisteen päässä johtavasta Juho Hännisestä (Mitsubishi). Team Mitsubishi Ralliart Finlandin toinen kuljettaja Jari Ketomaa ja kartanlukija Tuomo Hannonen ovat sarjan kolmantena viisi pistettä kärjen takana. Ketomaa on Salon tavoin tyytyväinen talven osakilpailun, vallankin, kun hän siirtyi uutena kuljettajana Mitsubishin rattiin.

- Alkukausi meni jopa yli odotusten. Heti ensimmäisten testien jälkeen tiesin, että Mitsubishilla pystyn ajamaan voitoista. Ei sitä oikein ääneen uskaltanut sanoa, mutta se oli fiilis. Heti ensimmäisenä kilpailuviikonloppuna tuli jo pohja-aika ja Mikkelin osakilpailusta sitten se voitto, Ketomaa iloitsee.

SM-sarja jatkuu kesäkuussa Valkeakoskella. Juha Salo pohtii ajamista sitä ennen mahdollisesti ulkomailla Etelä-Ruotsin rallissa. Jari Ketomaan kevät puolestaan menee uuden Evolution IX auton rakentamisessa. Talvikauden hän ajoi Lancerin edellisellä kehitysversiolla. Molemmat kuskit ovat ilmoittaneet tavoitteekseen suomenmestaruuden.

- Kesäkauteen on toki vielä pitkä matka, mutta on selvää, että voittoja haetaan jatkossakin. Oikeastaan lähtötilanne on osaltani mitä parhain. On mukavampi lähteä toisena ensimmäiseen kesän soraralliin. Se on parempi tilanne kuin ensimmäisenä autona ajaminen. Näkee heti missä mennään, nelinkertainen suomenmestari Salo hymyilee.

- Pyritään saamaan uusi auto kuntoon heti kun lumet ovat sulaneet ja ajamaan reilusti testiä. Minulla on kuitenkin vielä aika vähän kilometrejä Mitsubishin kanssa. Ajamattomuus näkyy määrätyissä paikoissa, kun ei oikein täysin tunne vielä autoa. Kesää ajatellen näyttää kyllä hyvältä, ensimmäistä SM-titteliään jahtaava Ketomaa sanoo.

Vasta viime kaudella etuvetoautosta nelivetoautoon siirtynyt Juho Hänninen kävi jo tämän vuoden helmikuussa voittamassa Ruotsin MM-rallin N-ryhmän. Juho on SM-sarjan N-ryhmän ykkösenä tasaisella ajolla. Hännisen suunnitelmana on myös hakea ajotuntumaa ulkomailta ennen kotimaisen kesäkauden avausta.
- Ruotsin ralli oli hyvä osoitus vauhdista. Mielestäni olen hieman enemmän kesäkuljettaja, joten odotettu avausvoitto voi olla varsin lähellä. Kilpailu isossa N-ryhmässä on tiukentunut ja tullut mielenkiintoisammaksi koko ajan. Nyt kolme - neljä kuljettajaa voi hyvänä päivänä napata maksimipisteet ja kun kesäksi luokkaan vielä tulee uutta kalustoa, kärki lavenee. Laukaa oli hyvä esimerkki ryhmän tasosta: kymmenen kärjessä oli kahden N-ryhmäläistä, Juho summaa talvea ja kesän odotuksia.

Autonvalmistajien SM-sarjassa Mitsubishi johtaa maksimipistein. Sarjan kesäkilpailut ajetaan Valkeakoskella (10.6.), Kuusankoskella (8.7.), Uudessakaupungissa (9.9.) ja päätöskilpailu Hyvinkäällä (30.9.-1.10.).


Lisätietoja:
Vemic Auto Oy Ab - MITSUBISHI-maahantuonti
Pekka Koski
GSM +358 400 210 490
pekka.koski@vemicauto.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa