Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

12.06.2006 / Teemu Arminen

Kilpailukalustoaan kevättauolla uudempaan Subaru Impreza Spec-c malliin päivittänyt 30-vuotias riihimäkeläinen Teemu Arminen nappasi uransa parhaan sijoituksen. Yleiskilpailun 11. ja N-ryhmän seitsemäs sija toivat tilille neljä SM-pistettä.

- Olen todella tyytyväinen saavutettuun tulokseen, sillä taakse jäivät mm. Anton Alen ja Marko Kakko, joille jäimme talvella aika paljon. Ajo lähti kulkemaan heti alusta ja ainoastaan parissa risteyksessä tuli tehtyä joitain pikkuvirheitä, muutoin ajoni oli suht virheetöntä. Kertaakaan ei oltu oikeastaan edes lähellä ajaa ulos. Lisäksi ero luokan kärkeen on nyt saatu puristettua alle sekuntiin kilometrillä. Tämä tulos antoi kyllä roppakaupalla itseluottamusta jatkoa ajatellen, Teemu summaa hyvin onnistunutta kilpailua.

Erityisen tyytyväinen hän on toisen erikoiskokeen aikaan, jolla hän jäi kilpailun voittaneelle Jari Ketomaalle 4,7 sekuntia.
- Aamulla päätimme kartturini Seppo Varmavuon kanssa, että tänään otetaan pokaalit ja taistellaan muistakin kuin siitä yhdestä pisteestä. Panostimme kisan alkuun ja taktiikkamme onnistui mainiosti, Arminen kertoo.

Uusi auto istui Armisen käteen heti ensi metreistä lähtien, eikä siihen tehty kilpailun aikana ainoataan muutosta alustaan tai lukkojen asetuksiin.
- Auto on todella hieno ajaa, sen kuin antaa mennä vaan. Kertakaikkisen hieno peli, minkä kaikkia ominaisuuksia en taida edes osata vielä hyödyntää. Emme ole edes vielä lähteneet hakemaan optimaalisia säätöjä, perusasetuksillakin auto näyttää toimivan mainiosti. Esimerkiksi lukkoasetusten kanssa voi vielä tehdä paljon töitä ja siltä puolelta on paljon kehitettävää. Tämä on kokonaisuutena huomattavasti parempi kuin edellinen auto, hän kehuu Subaruaan.

Seuraavaksi Teemu Arminen ja Seppo Varmavuo nähdään viivalla heinäkuun 8. päivä, jolloin rallin SM-sarja jatkuu Kuusankoskella.

teksti: Timo Rintakoski


www.teemuarminen.com
Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa