Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

07.07.2006 / Teemu Arminen

Ralliautoilun SM-sarjan pisteistä ajetaan tulevana lauantaina Kuusankoskella. Riihimäkeläinen 30-vuotias yrittäjä Teemu Arminen starttaa haastavalle reitille numerolla 19 kartturinsa Seppo Varmavuon luotsaamana.

Arminen lähtee hakemaan SM O.K.Auto-rallista uransa parasta sijoitusta, eli paikkaa kuuden parhaan joukossa. Tavoite on kova erittäin tasaisessa ja kovatasoissa isossa N-ryhmässä, mutta Teemu ja Seppo uskovat tavoitteen olevan täysin realistinen, etenkin kun edellinen osakilpailu Valkeakoskella onnistui mainiosti. Siellä Arminen oli luokan seitsemäs.

- Tuntuma on hyvä, joten nyt lähdetään heti alusta alkaen täysillä. Yhtään ei ole varaa katsella, mikäli tavoitteeseen on tarkoitus päästä. Odotamme kilpailua innostuneena, sillä reitti on lähes identtinen viime vuotiseen verrattuna, joka sopi meille erittäin hyvin. Lähtöpaikka on mitä parhain, ja koska irtosora tullee joillain pätkillä haittaamaan luokan kärkeä, tulee meidän kyetä ottamaan kaikki hyöty lähtöpaikastamme, Seppo Varmavuo kertoo kilpailutaktiikastaan.

Myös harjoitteluun ja testaamiseen on panostettu reippaasti. Viikon sisällä Subarua on käyty testaamassa kahdella eri tiellä ja kilometrejä on kertynyt parin kansallisen rallin verran.

- Autoon ei ole testien perusteella tehty kovinkaan suuria muutoksia, lähinnä hienosäätöä. Tärkeätä tässä vaiheessa on pitää perusasiat kunnossa sekä saada auton koko potentiaali irti, Seppo jatkaa.

Viikonlopuksi Etelä- ja Kaakkois-Suomeen on luvattu jopa yli 30 asteen hellettä. Tämä ei Subaru-kaksikkoa haittaa.

- Fyysisestä kunnosta on pidetty hyvää huolta ja nestetankkaukseen kiinnitetty erityistä huomiota. Kuuma keli taitaa olla muiden ongelma. Ainoa ongelma voi olla pöly, mutta eipä sille sitten mitään mahda. Joka tapauksessa me olemme nyt niin valmiita kuin SM-ralliin ikinä voi olla, Seppo Varmavuo toteaa.

www.teemuarminen.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa