Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

10.07.2006 / Jari Ketomaa

Rengasrikot muokkasivat järjestystä SM-rallissa

Kesäkauden toisessa SM-rallissa Kuusankoskella pisteet olivat kärkikuskeille tiukassa, kun helteinen keli koitteli kuljettajia ja kalustoa. Myös rengasrikot muokkasivat tuloslistoja aivan loppumetreille saakka.

Ison N-ryhmän kilpailusta odotettiin tuttua sekuntikamppailua. Edellisen osakilpailun ryhmävoittaja Jari Ketomaa oli epäonninen heti alussa ja rikkoi eturenkaansa ahneen ajolinjan seurauksena.

- Avauspätkä oli kisan pisin ja siihen piti satsata oikein tosissaan. Ajolinja oli yhdessä kurvissa hieman liian tarkka ja osuin tien laidalla vaanineeseen kiveen, harmitteli osuman jälkeen 12 kilometriä tyhjällä renkaalla taittanut Ketomaa.

Sisuuntunut mikkeliläinen aloitti kirin ajamalla seuraaville kahdella pätkälle luokkansa pohja-ajat, mutta johtopaikan nappasi hallitseva mestari Juha Salo Mitsubishillä.

Karkkilalainen joutui painamaan täysillä loppuun saakka, sillä ero kakkoseen Juho Hänniseen oli maalissa vain 8,7 sekuntia.

Ketomaan kiri riitti lopulta kolmanneksi korkeimmille pisteille. Ero kärkeen oli juuri sen verran kuin mies menetti alun rengasrikossa, 48 sekuntia.

- Oli kiva nähdä, että normaali vauhdinpitokin riitti pohja-aikavauhtiin. Mitään ylimääräistä puristusta ei enää ollut rengasrikon jälkeen. Huomasin, että pystyn nousemaan kolmanneksi ihan perussuorituksellakin.

- Viidennellä EK:lla osuin tiellä olleeseen isoon kiveen ja se iski aika kovaa auton pohjaan. Vähän tuli lopussa säästeltyäkin, kun öljynpainevalo syttyi palamaan kahdella vikalla pätkällä. Vasta maalissa huomasin, että pohjapanssari oli painunut pahasti sisään. Onneksi auto kesti maaliin saakka, Ketomaa huokaili.

Ison N-ryhmän SM-sarjassa Salo johtaa nyt 66 pisteellä, Ketomaa ja Hänninen seuraavat kannassa 60 pistettä keränneenä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa