Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Challenge

10.07.2006 /

Subaru Challenge 2006 - SM O.K. Auto -ralli, Kuusankoski:

Subaru Challenge -rallisarjan kokonaisvoitto ratkaistiin dramaattisten vaiheiden jälkeen kaksi osakilpailua ennen kauden päätöstä Kuusankoskella. Challenge -sarjan mestariksi kaudella 2006 kruunataan sarjaa kärjessä alusta asti ajanut Jukka Ketomäki. Taistelu sarjavoitosta oli tasainen, sillä vielä kaksi erikoiskoetta ennen maalia Ketomäki ajoi kolmantena ja hänen pahin haastajansa Teemu Laatunen toisena. Laatusen kakkossija olisi estänyt Ketomäen sarjavoiton, mutta kohtalo puuttui peliin rallin kuudennella erikoiskokeella, jolla Laatunen kärsi rengasrikon, menetti kahdeksan minuuttia ja peli oli sitä myöten selvä.

Subaru Challenge -sarjan voitto ja sarjan pääpalkinto 30 kpl Michelin -rallirengasta matkaavat siis tänä vuonna Ylistaroon. Palkintorahoja Ketomäki on ajanut Challenge -sarjasta jo 7.650 euroa.

- Tavoitteenani oli ajaa sarjan voittoon ja kun tavoite toteutui niin pitää olla tyytyväinen. Se harmittaa, että voitto ratkesi lähinnä Teemun epäonnen takia, mutta ralli on joskus tällaista.
- Subaru Challenge -sarjan palkinnot ovat komeat ja tervetulleet. Renkaille ja rahoille löytyy kyllä käyttöä, uusi sarjamestari totesi.

Kuusankosken SM O.K. Auto -rallissa Subaru Challenge -osakilpailuvoittoon ajoi sarjan puolustava mestari Teemu Arminen.

Kymenlaakson vaativilla teillä ajettu kesän toinen SM-ralli oli Armisen näytöstä. Riihimäkeläinen ylsi uransa parhaimpaan tulokseen, sijoittumalla isossa N-ryhmässä neljänneksi ja yleiskilpailussa viidenneksi. Ykköstilasta Arminen kuittasi 1.700 euron rahapalkinnon.

- Lähdin hakemaan urani parasta tulosta ja kun se syntyi, olen siitä todella tyytyväinen. Jo edellisessä kisassa olin hyvässä vauhdissa, mutta vauhtini hiipui hieman rallin lopussa. Nyt pystyin pitämään saman suoritustason loppuun asti, Arminen iloitsi.

Ketomäen jälkeen kolmanneksi korkeimmat Challenge -pisteet ajoi Timo Pulkkinen ennen Petri Lehtovirtaa. Subaru-Challenge -sarjan kakkos- ja kolmossijoista sekä osakilpailukohtaisista rahapalkinnoista kilpaillaan seuraavan kerran syyskuun 9. päivä SM Uusikaupunki-rallissa.

Subaru Challenge pistetilanne 6/8 osakilpailun jälkeen:
1. Jukka Ketomäki, 48
2. Teemu Laatunen, 27
3. Teemu Arminen, 25
4. Petri Lehtovirta, 16
5. Natalie Barratt, 11
6. Timo Pulkkinen, 11
7. Lauri Riipinen, 2

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa