Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

10.07.2006 / Teemu Arminen

Riihimäen Urheiluautoilijoita edustava pari Teemu Arminen - Seppo Varmavuo nappasivat autourheilu-uransa parhaan sijoituksen lauantaina Kuusankoskella ajetussa SM O.K.Auto-rallissa. Neljäs sija kovatasoisessa N-ryhmässä oli yli kaikkien odotusten, vaikkakin tavoitteena oli lähteä parantamaan edellisessä osakilpailussa saavutettua seitsemättä sijaa.

Kilpailu alkoi Armisen osalta dramaattisesti, sillä ensimmäisellä erikoiskokeella noin kuusi kilometriä ennen maalia sisäkurvissa vaaninut kivi väänsi tukivarren ja loput pätkästä auto käyttäytyi oikealle kääntyvissä mutkissa todella levottomasti. Erikoiskokeen jälkeisessä huollossa oli aikaa vain 15 minuuttia, mutta osaava huoltomiehistö sai tukivarren vaihdettua ja pyöränkulmat säädettyä ajallaan.

- Tulos on todella mahtava ja olen erittäin tyytyväinen siihen, että pystyin pitämään vauhdin tasaisena koko kilpailun ajan. Huollolle pitää antaa iso kiitos, että hoitivat auton ammatimaisesti kuntoon. On todella hienoa, kun voi keskittyä pelkästään ajamiseen. Ehkäpä tämä myös vaikutti osaltaan siihen, ettei rytmi kadonnut pienen vastoinkäymisen kohdatessa. Eikä autossa ollut mitään huomattamista kilpailun aikana, Teemu kertaa tyytyväisenä.

- Nestetankkaus onnistui hyvin ja kun fyysisestä kunnostakin on koitettu pitää huolta, ei missään vaiheessa tuntunut pahalta, vaikka keli oli todella kuuma. Pystyin vielä lopussa tekemään lisää kaulaa takana hengittäneeseen Jouni Ampujaan, jonka kanssa meillä oli kova kamppailu läpi kilpailun, hän jatkaa.

Tyytyväisyyttä lisää se, että riihimäkeläinen oli kilpailun nopein Subarukuljettaja. Kahdesan SM-pisteen lisäksi tilille ropsahti Subaru Challengen korkeimmat pisteet sekä osakilpailukohtainen rahapalkinto.

Vauhdin reippaaseen kasvuun talvikaudesta Armisella ja Varmavuolla on yksinkertainen selitys.

- Uudella autolla on harjoiteltu aiempaan verrattuna reippaasti enemmän ja myös jatkossa hyvä vire pidetään yllä tiiviillä harjoittelulla, miehet vakuuttavat.

Teemu Armisen seuraava kilpailu on 5.8. Tampereella ajettava kansainvälinen Pirelli ralli.

teksti: Timo Rintakoski

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa