Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

07.09.2006 / Marko Kakko

Toissavuoden rallin SM-pronssimitalisti (iso N-ryhmä) Marko Kakko lataa panokset kohdalleen Uudessakaupungissa ensi lauantaina. Koskelainen aikoo painaa kaasupolkimen pohjaan ja katsoa, miten pitkälle vauhti oikein riittää. Mitsubishi Lancerin tuoreimmalla Evolution IX-mallilla kilpaileva Kakko kaipaa jo onnistumista vaikean kesäkauden kruunuksi. Salon UA:ta edustava Kakko on taistellut koko kesän ajokkinsa bensansyötön ongelmien kanssa.

- Mitä sitä turhaa kiertelemään. Kausi on ollut tosi hankala. Kesäkisat ovat menneet ihan harakoille. Sekä Valkeakoskella että Kuusankoskella auton bensansyöttö oikutteli. Nyt mystinen ja hämärä vika on paikallistettu ja kaikki mahdolliset osat polttoainepuolelta on uusittu. Nyt kaikki on kunnossa ja autossa on vielä myös uusi moottori ja turbokin. Olisi jo aika päästä ajamaan yksi kilpailu ilman teknisiä murheita. Ongelmakiintiö on nyt tämän kauden osalta jo täynnä, Kakko sanoo.

Kakko kilpailee nykyään MM-sarjan kokemustakin omaavan Jani Vainikan kanssa. Kaksikko aikoo piirtää Uuteenkaupunkiin vauhdikkaat nuotit.

- Niin kovaa mennään kuin ikinä vaan autosta ja kuskista irtoaa. Kolmen parhaan joukkoon on tavoite ja sen eteen pitää ajaa oikeasti kovaa ja ilman pienintäkään ajovirhettä. Tiet ovat perinteisesti kovavauhtisia sillä seudulla. Vauhdit vaan kasvavat vuosi vuodelta. Tiet ja autot muuttuvat nopeammiksi, Kakko tietää.

Kakko on SM-sarjassa ennen kahta viimeistä osakilpailua sijalla yhdeksän. Teoriassa hänellä on vielä mahdollisuus uusia viime vuoden viides sija.

Miiro Koivula
0400 539 100

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa