Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

07.09.2006 / Toni Klemets

Toni Klemets teki keväällä ratkaisun, ja siirtyi rallin N-ryhmässä Subarusta Mitsubishiin. Turkulaisen uusi Lancer Evolution IX -malli on osoittanut jo kilpailukykynsä. Uudenkaupungin SM-rallissa lauantaina Klemets aikoo hyökätä tosissaan mukaan kivikovan ryhmän kärkikamppailuihin.

- Onhan tämä melkein kotikisa, mutta toisaalta täällä on ajettu näitä samoja teitä jo niin monta vuotta, että kyllähän kaikki kärkinimet nämä jo osaavat. Varmasti kovavauhtinen kilpailu on tulossa, Klemets arvioi.

- Kesän aikana ajo- ja testikilometrit ovat jäänet valitettavan vähälle. Sen verran uutta autoa on testattu ja ajettu, että auton puolesta homma toimii kyllä. Kaikkia auton hienouksia ei varmaan osata vielä edes käyttää ja se oikea huippuvauhti on vielä näkemättä. Odotan kyllä innolla tätä kisaa, hän lisää.

Uudessakaupungissa Klemets, 29, saa punamustaan Mitsubishiinsa rinnalleen tutun miehen. Panu Plosila tekee paluun Klemetsin kartanlukijaksi.

Uusikaupunki on tärkeä mittari Klemetsille. Onnistuminen tarjoaisi lisänälkää kauden päätöskilpailuun sekä myös jo ensi vuoteen.

- SM-sarja on ensi vuoden päätavoitteemme. Sen verran olemme jo asioita miettineet, että SM:stä ajetaan. Toiveissa on tottakai ajaa myös joitain kilpailuja ulkomaillakin, Klemets sanoo.

Edelliskaudella Klemets sijoittui ison N-ryhmän SM-sarjassa viidenneksi, ja voitti viime vuonna yhden SM-osakilpailun. Nyt hän on kovin rikkonaisen kauden jälkeen sarjan kymmenentenä.

Miiro Koivula
0400 539 100

miiro.koivula@pp.inet.fi

www.knkracing.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa