Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Hänninen

08.09.2006 / Juho Hänninen

Rallin SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Uudessakaupungissa. Ison N-ryhmän SM-kolmosena kauden toiseksi viimeiseen SM-ralliin starttaava Juho Hänninen sanoo, ettei ole enää miettinyt Suomen MM-rallissa tapahtunutta ja kotimaisessa sekä kansainvälisessä mediassa kohtuuttomaksi tuomittua hylkäyspäätöstä. Alusasujupakan jälkeen punkaharjulaisen katse on ollut tiukasti suunnattu kohti Uudenkaupungin SM-rallia, jossa ajetaan tämän vuoden mestaruustaistelussa ehkä jo ratkaisuja tuova osakilpailu.

- Ei se Jyväskylän hylkäyspäätös muuksi muutu, vaikka kuinka sitä miettii. Siksi olen jättänyt asian taakseni jo aikaa sitten ja keskittynyt rallin SM-sarjan kahteen viimeiseen SM-osakilpailuun.

Hänninen hyppää ensi lauantaina Mitsubishi Lancer WRC -autosta takaisin tutun RRE-tiimin N-ryhmän Lancer Evo9:n ratin taakse.
- Kokeilin viime viikolla N-ryhmäläistä ja olihan se melkoinen muutos WRC-kalustoon verrattuna. Moni sanoo, että isosta N-ryhmästä on vaikea siirtyä WRC-auton rattiin, mutta mielestäni asia on juuri päinvastoin.

- WRC-autoa ajetaan raaemmalla ajotyylillä, jarrut ovat todella tehokkaat ja WRC-auton moottoria pitää kierrättää 2.000 r/min. enemmän kuin N-ryhmän vastaavaa. Nyt pitää taas omaksua myös toisenlainen ajotyyli. WRC-kokeilu oli silti hyödyllinen. Näin mm. millaisilla ajolinjoilla isot pojat MM-sarjan kärjessä mutkiin ajavat.

Tulevan lauantain kisasta Hänninen povaa tiukkaa taistelua, mutta lähtee tavoittelemaan kauden ensimmäistä ryhmävoittoa.
- Uudenkaupungin alueen tiet kyllä sopivat minulle. Lauantain kisasta on hyvä aloittaa tiukka loppukiri, Hänninen suunnittelee.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa