Facebook Twitter Email Pinterest

Sebastian Lindholm

28.09.2006 / Sebastian Lindholm

Kauden finaali viikonloppuna Hyvinkäällä

Ralliautoilun SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan nyt viikonloppuna Hyvinkäällä (30.9.-1.10.). Ensimmäisenä reitille starttaava Sebastian Lindholm lähtee kisaan mielessään jo kahdeksas SM-kulta. Pisteissä toisena oleva Jari-Matti Latvala ei osallistu Hyvinkään kilpailuun, joten mestaruus ei vaadi välttämättä voittoa.

- Lähdemme ajamaan ihan normaalia kilpailua, vaikka mestaruuteen ei tarvitsisi puristaa ihan kaikkea. Ajamisen kannalta on kuitenkin parempi ajaa niin kovaa kuin mahdollista. Monesti kun alkaa varmistella, niin sattuu virheitä, ennakoi Basti.

Hyvinkään osakilpailu on kaksipäiväinen ja siinä ajetaan yli 200 EK-kilometriä. Tämä takaa sen, että sijoitukset ratkeavat vasta sunnuntaina. Viime vuonna mitalit laitettiin uuteen järjestykseen vielä viimeisillä erikoiskokeilla.

- Niin kuin aina sanotaan, niin kisa pitää ajaa maaliin, ennen kuin sijoituksia voi alkaa juhlia. Edessä on todella pitkä kisa, joka vastaa periaatteessa kahta normaalia SM-rallia. Hyvä puoli tässä on tietysti se, ettei kisa välttämättä ratkea yhteen spinnaukseen.

Lindholm on menestynyt Hyvinkään seudulla ajetuissa kisoissa mainiosti. Vuosina 2003 ja 2004 hän ratkaisi Peugeotilla mestaruuden itselleen juuri näissä maisemissa.

- Jostain syystä nämä tiet tuntuvat sopivan minulle. Nyt kuitenkin ajetaan myös sellaisia pätkiä, joilla en ole ennen ollut. En osallistunut myöskään viime vuonna tähän kisaan, joten nöyrästi täytyy lähteä liikkeelle. Katsotaan alussa miten ajo lähtee kulkemaan ja mennään sen mukaan. Mutta tavoite on aina se sama. Voittoa tietysti haetaan.


Sebastian Lindholmin tavoitat numerosta 0400 441 917

Bastin nettisivut www.sebateam.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa