Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

28.09.2006 / Juha Salo

Rallin SM-sarjan vuoden 2006 suomenmestaruudet ratkotaan tulevana viikonloppuna Hyvinkäällä kaksipäiväisessä kilpailussa. Taistelu on avoinna jokaisessa kolmessa luokassa. Isossa N-ryhmässä Juha Salo jahtaa kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan. Karkkilalainen starttaa kauden viimeiseen SM-koitokseen yhdeksän pistettä ryhmäjohtaja Jari Ketomaata perässä.
- Kaikki edellytykset on, että pystymme taistelemaan Hyvinkään kilpailun voitosta. Autoon on tehty perusteellinen remontti ja ajofiilis korkealla, Juha Salo sanoo.

Viime kausi osoitti, että 16 erikoiskoetta ja 206 erikoiskoekilometriä käsittävässä rallissa kaikki on mahdollista. Vuosi sitten Salo ja kartanlukija Mika Stenberg selviytyivät maaliin ison N-ryhmän mestareina, vaikka kaksikko olikin lähellä keskeyttää sekä lauantaina että sunnuntaina. Tulevasta Hyvinkään kisasta ei ole odotettavissa ainakaan helpompaa kuin viimevuotisesta.
- Pitkässä rallissa mikään ei ole varmaa. Kaikkea voi sattua ja tapahtua. Loppuun asti kannattaa yrittää niin kuin viime vuoden kisa näytti, Juha viittaa vuodentakaisiin tapahtumiin.
- Perin raaka kisa on tulossa, koska kaikki pätkät ajetaan kahteen kertaan. Jos olisimme Jarin (Ketomaa) tilanteessa, voisi vatsassa olla perhosia enemmänkin, Mika Stenberg miettii.

Mitsubishi Ralliart Finlandin tukeman Salon rallikausi on ollut haasteellinen. Isossa N-ryhmässä vastus on ollut kovatasoinen. Voitot eivät ole tulleet helpolla - vauhti ja kilpailu on kasvanut. Salon ja Stenbergin kauden saldona on neljä voittoa, yksi kakkossija ja kaksi keskeytystä. Lopullisiin pisteisiin lasketaan kauden kahdeksasta kilpailusta vain seitsemän.
- Kausi on ollut ajollisesti hyvä. Emme ole jääneet kakkoseksi kuin Valkeakoskella. Se on kuitenkin totisinta totta, ettei sarja kestä kahta "nollakisaa", kartturi Stenberg summaa.

Ennen Hyvinkään finaalikilpailua Salo on sarjassa kolmantena, neljän pisteen päässä kakkosena olevasta Juho Hännisestä ja yhdeksän pisteen päässä Jari Ketomaasta. Edellisessä SM-koitoksessa Uudessakaupungissa Salon ja Stenbergin matka päättyi viimeisellä erikoiskokeella keskeytykseen. Tärkeät pisteet jäivät saamatta, mikä hankaloittaa "hattutempun" tavoittelua. Vuoden 2002, 2004 ja 2005 ison N-ryhmän Suomen mestari ei ota hartioilleen menestyspaineita:
- Lähdemme kaasu pohjassa ja voitto mielessä kisaan. Ei maailma kuitenkaan siihen kaadu, vaikka mestaruutta ei tulisikaan, Juha päättää.

Hyvinkään SM-rallin ensimmäinen kilpailupäivä käynnistyy lauantaina klo 14.01.
Salo ja Stenberg starttaavat lähtönumerolla 5.


Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa