Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

29.09.2006 / Toni Klemets

Rallin SM-sarja huipentuu lauantaina ja sunnuntaina, kun Hyvinkäällä ja sen lähiympäristössä ajetaan kauden päätöskilpailu. Suomenmestaruustittelit ovat edelleen auki, joten tammikuussa alkanut raskas kausi saa arvoisensa päätöksen.

Isossa N-ryhmässä kilpaileva turkulainen Toni Klemets hakee 2-päiväisestä osakilpailusta onnistumista kaudelleen. Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla ajava Klemets taistelee kartanlukijansa Panu Plosilan kanssa sarjan yhteispisteissä vielä neljännestä sijasta. Ennen finaalikisaa Klemets on kahdeksantena.

- Ajoimme hyvän testikilpailun edellisviikonloppuna. Kaikki toimi hyvin, ja ajorytmin pitäisi olla nyt valmiiksi päällä. Tavoitteena on varmasti ajaa kauden paras sijoitus ja kilpailu ja saada pitkälle ja meidän osaltamme aika värikkäälle kaudella hyvänmakuinen päätös, Klemets sanoo.

Kilpailu on 2-päiväinen, ja se on Klemetsin mieleen. Erikoiskokeita ajetaan peräti 16 ja yhteismittaa niille kertyy 206 kilometriä, joka on tuplasti normaaliin SM-ralliin nähden. Yhtenä erikoisuutena on myös sunnuntaina ohjelmassa oleva MM-sarjan tyylinen kaksi rinnan ajettava yleisöerikoiskoe.

- Olen aina sanonut, että SM-rallit saisivat olla hieman pitempiä. Nyt näin on, ja olen tästä ihan mielissäni. Lyhyessä rallissa yksi pyörähdys voi pilata kaiken, mutta pitemmässä kisassa on mahdollisuus silti vielä taistella kärkisijoista, Klemets sanoo.

Miiro Koivula
0400539100
miiro.koivula@pp.inet.fi

www.knkracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa