Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Challenge

02.10.2006 / Subaru Challenge

Subaru Challenge -rallisarjan viimeinen osakilpailu ratkesi SM Finnsco -rallin avauspäivänä, kun sarjan ykköstilan jo edellisessä kilpailussa varmistanut Jukka Ketomäki joutui keskeyttämään rengasrikkoon ja kaksi edellistä osakilpailua voittanut Teemu Arminen kärsi rallin kolmannella EK:lla myös rengasrikon, joka pudotti riihimäkeläiskuljettajan ulos voittotaistelusta.

Rallin SM-päätösosakilpailussa korkeimmat Challenge-pisteet keräsi lopulta Mäntyharjun Teemu Laatunen, joka sijoittui N-ryhmän kokonaistuloksissa neljänneksi.

- Pari rengasta meni meiltäkin. Sitä sattuu kun erikoiskokeita ajetaan kahteen kertaan. Isoja kiviä aina jostain kaivautuu ajolinjalle, Laatunen totesi rallin maalissa.

- Voitto tuntuu aina hyvältä, vaikka tällä kertaa ylimääräistä ohjelmaa oli riittävästi. Välillä oli kuski ihan hukassa, lauantai-iltana lisävalot eivät toimineet, oli rengasrikkoja jne.

- Sateessa tiet tuntuivat kaiken lisäksi tosi liukkailta. Kun Challenge -sarjan osakilpailuvoitto oli käytännössä varmistunut niin kokeilin sunnuntain toiselle lenkille toisenlaisia alustan säätöjä, ja auto oli heti paljon parempi ajaa ja pitoa oli enemmän. Vähän harmittaa, kun en älynnyt muuttaa säätöjä aikaisemmin.

Subaru Challenge -sarjan kokonaispisteissä Laatusen edellä pysyi Arminen, joka keräsi hyvän loppukirinsä ansiosta toiseksi korkeimmat sarjapisteet. Arminen sai sarjan kakkossijastaan palkinnoksi mm. 20 kpl Michelin -rallirengasta, kun Laatusen kolmossija tuotti hänelle mm. 500 litraa Shellin kilpapolttoainetta.

Armisen mahdollisuudet Challenge -osakilpailuvoittoon hupenivat jo rallin kolmannella erikoiskokeella.

- Vasen eturengas hajosi ja päätimme vaihtaa renkaan, koska erikoiskokeen maaliin oli matkaa kymmenisen kilometriä. Tunkki upposi hiekkaan ja siinä operaatiossa kului aikaa reilut kuusi ja puoli minuuttia. Suurin kiire loppui sitten siihen. Nyt kävi näin ja peli oli selvä, Teemu totesi pettyneenä.

Sarjan kokonaispisteissä neljänneksi ajoi Petri Lehtovirta ennen sarjan brittiläistä ladykuljettajaa Natalie Barrattia, joka nousi Hyvinkään SM-rallissa sarjan kuudennelta sijalta viidenneksi. Barratt saalisti rallin SM-finaalissa myös uransa ensimmäiset SM-pisteensä.

Subaru Challenge loppupisteet 2006:
1. Jukka Ketomäki, 54
2. Teemu Arminen, 40
3. Teemu Laatunen, 36
4. Petri Lehtovirta, 23
5. Natalie Barratt, 16
6. Timo Pulkkinen, 15
7. Lauri Riipinen, 2

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa