Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Hänninen

02.10.2006 / Juho Hänninen

"Tavoite täyttyi"

Hyvinkään ympäristössä ajettavan ralliautoilun SM-finaali ratkesi ison N-ryhmän osalta sunnuntaiaamun ensimmäiselle erikoiskokeelle, kun luokan kärjessä ajaneen Juha Salon Mitsubishin perä luisui oikealle kääntyneessä mutkassa ojaan, osui kiveen ja rikkoen auton vasemman vanteen ja takaripustuksen. Hallitsevan mestarin ralli päättyi paria sataa metriä myöhemmin, jonka jälkeen RRE-tiimin Juho Hänninen nousi Mitsubisheineen ryhmän kärkipaikalle.

Iltapäivän erikoiskokeilla Hänninen nousi lopulta yleiskilpailun toiseksi ja ajoi kauden ensimmäiseen SM-ryhmävoittoon, jonka turvin punkaharjulainen uusi viime kauden SM-hopean.

- Ajettiin se, mitä tavoiteltiinkin eli ryhmävoitto, mutta ei se tällä kertaa riittänyt SM-hopeaa korkeammalle. Ei tässä kuitenkaan jossiteltavaa jäänyt. Olisi pitänyt voittaa näitä kisoja jo aiemmin, Hänninen mietti kauden viimeisen rallin jälkeen.

- Tämä SM-finaalikisa oli tiukkaa ja hyvää taistelua alusta loppuun. Onneksi sain painostettua Juhan virheeseen heti aamusta. Ihminen hänkin näköjään on kun virheitä tekee, vaikkakin harvakseen.

- Juhan keskeytettyä ajo oli aika vaikeata. En oikein tiennyt, kuinka olisin ajanut. Mitali oli varma, ajoit sitten kuinka tahansa. Ei ollut helppo päivä, mutta hyviä aikoja sieltä lopulta tuli.

- Kauden ensimmäinen SM-tason ryhmävoitto tuntuu myös hyvältä. On sitä tänä vuonna ehditty jo yrittää, Hänninen totesi maalissa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa