Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos

22.12.2006 / Joonas Lindroos


Joonas Lindroos

Joulupukki kolkuttelee jo kohta ovella, joten on hyvä aika rauhoittua ja muistella vielä Joonaksen rallikautta 2006.


Arctic Lapland Rally 27.-28.1.

Kilpailu ajettiin totuttuun tapaan kaksipäiväisenä ja molemmilta päiviltä jaossa oli erilliset SM pisteet. Joonas ja kartturi Mika Manninen aloittivat hieman varovasti, mutta ensimmäisessä huollossa vaihdettujen parempien renkaiden myötä tulosta alkoi tulla. Ensimmäisen päivän jälkeen Joonas Johti kilpailua.

Toisen ajopäivän ensimmäinen erikoiskoe meinasi tuottaa pojille rytmihäiriöitä, kun Civicin tasapaino petti: Pitkän suoran päässä vasemmalle taipuneessa, suhteellisen jyrkässä, mutkassa auto tökkäsi kylki edellä penkkaan. Auto kaatui, liukui vähän matkaa katollaan, tökkäsi uudelleen ja kellahti takaisin pyörilleen. Matka jatkui ja Joonas ajoi päivältä toiseksi korkeimmat pisteet.


SM Vaakuna-ralli 18.2.

Mikkelissä Joonas ja Mika saivat startata kilpailuun keltaisilla ovinumeroilla. Tämä merkitsi sitä, että he johtivat SM-pisteissä alle kaksilitraisten autojen N-ryhmää. Tällä kertaa autona oli Motorstarsin Ford Fiesta.

Toisella erikoiskokeella oli oikealle kääntyvä nypyn ylitys, josta ahneen ajolinjan seurauksena auto nousi kahdelle pyörälleen. Loppujen lopuksi auto iskeytyi voimalla ulkokaarteen ojan vastapenkkaan tehden kaksi volttia katon kautta.

Tapahtumassa oli erittäin ikävää se, että Mika Manninen loukkasi selkänsä ja lääkäreiden suosituksia kuunneltuaan hän päätti jättää kartturin tehtävät. Päätös oli raskas, mutta toisessa vaakakupissa painoi se, että myös hänen työnsä rasittaa selkää, jolloin vaarana olisi ollut työkyvyttömyys.

Keskeytys pudotti Joonaksen kolmannelle sijalle SM-pisteissä.


SM Peurunkaralli 11.3.

Laukaan seudulla kaasutellussa yleisen luokan SM-rallissa Joonaksella oli kartturina Jouni Lampinen. He ajoivat n-ryhmän alle kaksilitraisissa neljänneksi. Tulokseen he olivat tyytyväisiä, koska kilpakumppaneiden Civicit olivat tehokkaampia Fiestoja vastaan ja ajo meni virheettömästi. Fiestoista Joonas oli nopein. Eroa Kalle Keskiseen oli melkein 2,5 minuuttia. Luokkavoitosta Joonas jäi 19,6 sekuntia.


SM-Waltikkaralli 10.6.

Joonas ajoi kilpailun jälleen Motorstarsin Fiestalla. Lähes koko kisan ajan sijoitus n-ryhmän alle 2-litraisissa pysytteli 10. tuntumassa. Viimeisellä erikoiskokeella Joonas nosti itsensä 7:nneksi. Edellä oli kaksi kuljettajaa, jotka eivät keränneet SM-pisteitä. Näin ollen Joonas sai viidenneksi korkeimmat SM pisteet ja nousi neljänneksi. Fiesta Trophyssä kilpailusta tuli voitto ja samalla hän siirtyi Trophyn kärkeen.


SM O.K. Auto-ralli 8.7.

Varsin lämpimässä kelissä hikoiltu kisa toi Joonakselle viidennen sijan pienessä n-ryhmässä. Edellä oli jälleen kaksi kilpailijaa, jotka eivät olleet ilmoittautuneet SM-sarjaan, joten Joonas sai kolmanneksi korkeimmat pisteet. Fiesta Trophyssä Joonas ja kartturi Jouni Lampinen kuittasivat voiton. Nyt Joonas oli siirtynyt johtamaan Fiesta Trohyn ohella myös SM-sarjaa alle kaksilitraisten n-ryhmässä.


SM Uusikaupunkiralli 9.9.

Joonas Lindroosilla ja Jouni Lampisella olivat odotukset korkealla: He johtivat pientä n-ryhmää SM-sarjassa ja nyt he osallistuivat omalla Civicillä. Ykköselle kirjattiin toiseksi nopein aika, mutta auto oireili ja hylki vaihteita. Erikoiskoe kakkosen lähdössä konehuoneesta alkoi nousta savua. Joonaksen tarkastettua tilanteen, kisa oli jätettävä kesken. Moottorin korva oli katkennut ja kone oli aivan kallellaan ja hihnat hinkkasivat auton koriin. Keskeytys merkitsi SM-johdon vaihtumista neljänteen tilaan.


SM Finnsco-ralli 30.9.-1.10.

Ralli ajettiin kaksipäiväisenä ja siitä sai korotetut SM-pisteet. Ensimmäisenä päivänä Joonas ajoi kuudelle ensimmäiselle erikoiskokeelle ryhmäpohjat. EK7:lla hän kärsi rengasrikosta ja EK9:lla auto meinasi karata pari kertaa käsistä. Tuloksena ensimmäiseltä päivältä 57,8 sekunnin johto n-ryhmän alle kaksilitraisissa.

Toinen päivä alkoi hyvin kahden erikoiskokeen osalta, mutta kolmannella tekniikka keskeytti kisan. Autosta rikkoutui tasauspyörästön lukko, mutta koska oli vain voitettavaa tai hävittävää, päätti Joonas yrittää loppuun saakka. Rikkinäisen lukon palaset rikkoivat lopulta myös vaihteiston, jolloin keskeytys oli tosiasia.

Mikäli kaikki olisi mennyt ongelmattomasti ja voittaja Matti Rantanen olisi hukannut aikaa, olisi Joonas kuitannut SM-kultaa tai ainakin hopeaa. Jossittelujen jälkeen todelliset tulokset olivat 46 SM-pistettä ja neljäs sija pienessä n-ryhmässä.

Kaiken kaikkiaan kausi oli Joonaksen neljäs.


Ensi vuonna Joonas jatkaa SM-sarjassa n-ryhmän alle kaksilitraisissa ja nyt... nyt on sitten kyseenalaistamattomana päämääränä se SM-kulta.

Ensi kaudella Lindroos Racing kehittää myös jotain kivaa sekä omia palveluitaan. Palveluista ja muusta löydät tietoa internet sivuilta sitä mukaa, kun ideoita on saatu kehitettyä loppuun asti.

Lämpimät kiitokset vielä kerran kuluneesta kaudesta yhteistyökumppaneille ja muille hengessä mukana olleille,


Lindroos Racing

Tämän tiedotteen voit ladata pdf-tiedostona grafiikoineen osoitteesta http://www.lindroosracing.com/pdf/kausikooste2006.pdf

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa