Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

26.01.2007 / Juha Salo

Rallin SM-sarja pyörähti käyntiin tänään Rovaniemellä. Arctic Lapland Rallyn, perinteisemmin Tunturi-rallin ensimmäinen kisapäivä ajettiin lumisissa olosuhteissa. Isossa N-ryhmässä Juha Salo ja kartanlukija Mika Stenberg ottivat tililleen kauden avauksesta kolmannen sijan. Yleiskilpailun kärkikolmikko muodostui WRC-kuljettajien sijaan N-ryhmäläisistä - Kosti Katajamäki vei päivän voiton ennen Anton Alénia ja Juha Saloa.

Ennen rallin alkua Rovaniemen ympäristössä kiertelevä reitti sai päälleen uuden lumipeitteen. Se ei kuitenkaan haitannut neljäntenä taipaleelle startannutta Juha Saloa.
- Rengas pelasi hyvin, eikä aamun lumisateesta juuri ollut haittaa, Juha totesi.

Flunssainen karkkilalainen ei saanut päivän erikoiskokeilla irti aivan N-ryhmän parasta vauhtia. Autokunta Salo-Stenberg toi uutta Lanceriaan rivakasti, muttei riittävän rivakasti ryhmän nopeimpiin Kosti Katajamäkeen, Jari Ketomaahan ja Anton Aléniin nähden.
- Päivä ei missään nimessä mennyt parhaalla mahdollisella tavalla. Ykkönen mentiin liian varovaisesti, kakkosella tulimme jo hyvin ja kolmaskin olisi tullut, mikäli emme olisi pyörähtäneet. Yliyritys maksoi muutaman sekunnin, Salo kertasi.

Ennen päivän kahta viimeistä erikoiskoetta, pitkää Siikakämää ja lyhyttä yleisöpätkää, Salo ajoi ryhmän neljäntenä 14,3 sekuntia Katajamäen perässä. Mitsubishi-kuljettaja nousi Siikakämän jälkeen kolmanneksi kakkosena olleen Ketomaan vietettyä pätkällä 14 minuuttia kärkeä kauemmin. Rallipäivän päättänyt erikoiskoe ei muuttanut sijoituksia.
- Viimeisillä pätkillä alkoi vaihdelaatikosta kuulua ääniä ja todennäköisesti kuuluu huomennakin. Jatkamme niin kovaa ja niin kauan kuin pääsemme, Salo sanoi päivän viimeisen ek:n jälkeen.

- Jostain syystä pitkät ek:t eivät kulkeneet tänään. Tällä kunnolla, mikä nyt on, tämä oli varmaan maksimisuoritus.

Katajamäki voitti sekä ison N-ryhmän että yleiskilpailun. Kakkoseksi tullut Alén jäi voittajasta 7,2 sekuntia ja kolmanneksi ajanut Salo 27,4 sekuntia. WRC-kuljettajat Jarmo Mikkonen ja Jussi Välimäki olivat kisan neljäs ja viides.

- Huomenna lähdetään taistelemaan. Kisa on vasta alussa, ja vaikka puoli minuuttia on paljon, se on täysin mahdollista ottaa kiinni, jos auto saadaan iskuun. Ajettavaa on vielä paljon, mutta yhtään ei saa enää antaa Katajamäelle eteen.
- Vielä on vähän tehtävää autoon, lähinnä jousitukseen, Juha kommentoi.

Rallin ensimmäisestä kisapäivästä jaettiin omat SM-pisteensä. Arctic Lapland Rally jatkuu huomenna kauden toisella osakilpailulla.

Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa