Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Huttunen puolustaa pistejohtoa Turku SM Rallissa

27.08.2015 / Miikka Kimari

Ralli SM -sarjan SM3-luokan pistekärjessä viikonlopun Turku SM Ralliin lähtee Kiuruveden UA:n Jari Huttunen yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa. Huttusen alkukauden saldona on kaksi luokkavoittoa, yksi kolmossija sekä yksi teknisen vikaan päättynyt kilpailu. Turun äkkiväärille teille Huttunen hyökkää tutulla, hyväksi havaitulla taktiikalla.

- Voittoa haetaan, mutta älyttömiä riskejä ei oteta. Turun seudulla olen ajanut aiemmin kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla auto lipsahti ulos. Kolmas kerta toden sanoo, joten nyt on aika parantaa, hän sanoo.

SM-pistejohtajan kausi on ollut kaksijakoinen. Mikkelin SM-rallin ja Itärallin luokkavoitot tulivat vakuuttavien ajosuoritusten myötä ilman suuria riskejä. Arctic Rallysta jäi käteen kolmossija, kun rengasrikko ja käyntihäiriöt verottivat vauhtia. SM Pohjanmaa-rallissa konerikko päätti kisan heti alkumetreillä. Kesäkauden avanneen Itärallin voiton myötä Huttunen nousi sarjakärkeen ja tavoitteena on pitää johtopaikka kauden loppuun asti.

- SM-pistejohto ei aiheuta ylimääräisiä paineita eikä myöskään mitään turhaa taktikointia. Kärjessä on hyvä olla tässä vaiheessa, mutta kautta on vielä kaksi osakilpailua jäljellä. Kovinta vastusta odotan Jaro Kinnuselta ja Joonas Tokeelta, joilla on varmasti kova yritys päällä edellisen osakilpailun epäonnen jälkeen.

SM-sarjan kesäosakilpailujen välissä AKK Sports Oy valitsi Huttusen Tulevaisuuden Tähdeksi ja palkintona hän pääsi ajamaan Neste Oil Rallin Citroën DS3 R3T -autolla. Uran ensimmäinen MM-ralli keskeytyi monien murheiden jälkeen pyöräntuennan pettämiseen. Superrallisäännön myötä Huttunen pääsi kuitenkin maaliin. Saaliiksi jäi arvokasta kokemusta ja yksi erikoiskoepohja kivikovassa luokassa.

Turkuun tultaessa Huttunen hyppää jälleen tutun Citroen C2 R2 -auton puikkoihin. Se on käynyt läpi perusteellisen huollon, joten toiveissa on ehjä kisa. Kisan alla kalusto ja miehistö hiottiin iskuun AKK Driver Academyn ajoleirillä.

Kuva: Tapio Lehtonen/RALLIRINKI.NET

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa