Facebook Twitter Email Pinterest

Niko Mäkisellä onnistunut sisäänajo SM3 -luokkaan Tampereella

29.09.2015 / JiiVee Korpela

AKK:n rallivalmennusryhmään kuuluva laihialainen Niko Mäkinen astui ralliurallaan harppauksen eteenpäin Tampereen Pirelli -rallissa viime viikonloppuna. Mäkinen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka päästelivät ensimmäisen SM-rallinsa SM3 -luokan Ford Fiestalla. Kaksipäiväinen seikkailu vaativilla teillä toi Puistohulmi Racingin kilpailuparille rutkasti kokemusta ja luokan kahdeksannen tilan.

Rallin ensimmäisen päivän kahden erikoiskokeen jälkeen Mäkinen oli SM3 -luokassa yhdeksäntenä kun illan pimeydessä ajetun reitin selvitti läpi 22 kuljettajaa.

-Aloitimme rallin ihan testivauhdilla ilman mitään riskien ottamisia. Yritettiin välttää turhia paineita, emmekä seuranneet muiden aikoja. Ennen starttia vähän jännitti mitenkä ralli lähtee menemään. Toisella erikoiskokeella oli niin paljon tekemistä, että siellä kaikki turha jännitys unohtui ja sijoitus pätkällä oli ihan mukava, valaisi vaativalla Pengonpohjan erikoiskokeella kahdeksanneksi ehtinyt Mäkinen.

Rallin toisena päivänä ajettiin seitsemän pitkää erikoiskoetta, joiden vaativuus on takavuosina testattu Suomen MM-rallin reitillä. Mäkinen tuuppasi näillä pätkillä kymmenennen sijan tuntumaan. Rallin toiseksi viimeisellä pätkällä Mäkinen kellotti luokkansa neljänneksi nopeimman ajan. 

-Se oli Savon pätkä toiseen kertaan ajettuna. Siellä kaikki meni ok. Nuotti ja ajo osuivat hyvin yhteen. Muilla pätkillä meni ajoittain hyvin, mutta sitten välillä nuottien skaalat heittelivät.  Nopeat tiet joilla oli paljon ylityksiä, antoivat kovan haasteen hyvän tuloksen tekemiseen. Parempaan olisimme varmasti pystyneet pienellä riskikynnyksen nostolla. Siihen emme kuitenkaan halunneet lähteä. Koska emme ajaneet SM-pisteistä, rauhallinen oma veto oli parempi kuin rikkinäinen auto. 

Rallin SM-sarja on tältä kaudelta kurvailtu, mutta se ei tarkoita sitä, että Mäkisellä loppuisivat tekemiset rallin parissa. AKK:n Driver Academyn riveissä Mäkisellä riittää ohjelmaa koulutuksen merkeissä.

-Koulutukseen liittyviä leirityksiä on vielä syksyn aikana. Auto on myös huollettava ja sen jälkeen pitää treenata paljon ennen ensi kauden alkua. Eihän Tunturiralliin ole aikaa enää kuin vajaa neljä kuukautta, Mäkinen laski.

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa