Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelinen Rallin SM-sarjaan WRC-autolla

23.12.2015 / Jani Kekoni

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ottaa uuden haasteen vastaan ja hyppää Rallin MM-sarjasta tutun auton rattiin tammikuun lopulla
Rovaniemellä ajettavassa Arctic Lapland Rallissa eli perinteikkäässä Tunturirallissa.
 
Pitkällä autourheilu-urallaan useita kansainvälisiä rata-autoilun mestaruuksia sekä yhden rallin Suomi Cup mestaruuden voittanut Eskelinen starttaa Napapiiriin haastaville erikoiskokeille pitkäaikaisen kartanlukija Arto Kapasen kanssa. Kaksikko mittaa vauhtiaan Rallin SM-kärkimiehiä vastaan Mitsubishi Lancer Evolution WRC Step 2 autolla, jolla aikoinaan useat suomalaiskuljettajat kuten mm. mäntyharjulainen Jani Paasonen rakensi kansainvälistä ralliuraa MM-sarjassa. Silloinkin Paasosella oli kartanlukijana Arto Kapanen, joten hän tekee paluun tutun MM-rallitiimin tehtaan rakentamaan kilpuriin.
 
Eskelinen on ralliurallaan kilpaillut mm. N-, R4- ja R5-luokan turboahdetuilla sekä S2000 vapaastihengittävillä ralliautoilla ja pitää nyt uutta WRC-haastetta oikeana ajankohtana ajatellen tulevalle vuodelle asetettuja haasteita. Auto on yksi 17 harvinaisesta yksilöstä, jota koskaan on valmistettu ja näistä tilastojen mukaan vain viisi autoa on enää kilpailukäytössä. Kyseessä on siis todellinen WRC-autojen harvinaisuus, joka edelleen on erittäin kilpailukykyinen Rallin SM-sarjassa sekä Suomen MM-rallin yhteydessä ajettavassa Nelivetomies rallissa.
 
- Menneinä rallivuosina tällä automallilla on Rallin SM-sarjan osakilpailuissa ajettu useita pohja-aikoja ja voittoja, joten uskon sen erinomaisesti sopivan minulle ja kartanlukija Arto Kapaselle nyt tammikuussa alkavan uuden kilpailukauden koitoksiin. Iso kiitos yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat auton investoinnin ja siten haluavat olla vahvasti vauhdissa mukana, Eskelinen kertoo.
 
- Rallin SM-sarjan lisäksi tulen jatkamaan myös kansainvälistä rata-autoilu-uraani. Pöydällä on mukavasti tarjouksia mielekkään
kilpailuohjelman valitsemiseen, joiden syntymiseen saavuttamillani EM-hopea ja MM-pronssimiteilla on ollut mukava vaikutus. Vaikka vielä niiden osalta neuvottelut jatkuu niin oli hienoa saada kilpailukauden rallikuviot hahmoitettua ja nyt kuukauden verran olisi vielä odoteltavaa. Harmillisesti todella heikko lumitilanne estää harjoitusjakson aloittamisen, mutta tilanne on Lappia lukuun ottamatta kaikille rallikuskeille samanlainen, Eskelinen jatkaa.
 
Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa