Facebook Twitter Email Pinterest

Rallin SM-sarja alkaa Rovaniemeltä – kalenterissa kaksi uutta kilpailua

14.01.2016 / Sami Kolsi

Ralli SM -kausi 2015 päättyi Hannu’s Rally Teamin juhliin, kun tiimi saalisti Juha Salon johdolla SM1-luokan mestaruuden ja Teemu Asunmaa puolestaan vei SM2-luokan mestaruuden. Lisäksi  tiimimestaruutta juhlittiin Hannu’s Rally Teamissa. SM3-luokassa nopein oli Jari Huttunen, joka voitti kauden aikana myös AKK Sportsin järjestämän Tulevaisuuden Tähti –kilpailun, jonka pääpalkintona oli osallistuminen autoineen ja tiimipalveluineen Suomen MM-ralliin, Neste Ralliin. SM4-luokassa voiton vei Ville Hautamäki.

Jo peräti 51:nnen kerran ajettava Arctic Lapland Rally aloittaa jännittävän Ralli SM –kauden 2016. Tällä kertaa ajankohta on aivan tammikuun lopussa. Reitin osalta haasteita riittää varmasti, sillä yli 230 ek-kilometriä seulovat jyvät akanoista. Rallin viimeinen erikoiskoe on perinteisesti ollut yhtä pitkä kuin kilpailun järjestysnumero, joten 51-kilometrinen Ristilampi päättää tällä kertaa Tunturirallin.

Tammikuun puoleenväliin mennessä mielenkiintoisimpia ilmoittautujia Arctic Lapland Rallyyn lienevät Ford Fiesta WRC:llä ajava saudiarabialainen Yazeed Al-Rajhi, SM2-luokkaan Subaru Imprezalla ilmoittautunut Ville Hautamäki sekä täysin uudella ja Suomen ensimmäisellä Skoda Fabia R5:lla ajava Mikko Lehessaari.

Helmikuussa sarja jatkaa Mikkelin perinteiseen SM Vaakuna-Ralliin. Mikkelin jälkeen edessä on kauden ensimmäinen uusi kilpailu, Tahko SM-Ralli, joka ajetaan Kuopiossa. Kausi jatkuu kesäkuussa niin ikään uudella kilpailulla, kun Enset Oy SM-Ralli Huittinen-Sastamalassa starttaa sorakilpailuiden kauden.

Kesätauon jälkeen ohjelmassa ovat vielä perinteiset Turun SM-Ralli elokuun lopussa sekä kauden päättävä Pirelli Ralli Tampereella syyskuussa.

Rallin SM-sarjassa ajetaan mestaruuksista neljässä SM-luokassa myös kaudella 2016. Nelivetoisten luokat ovat SM1 ja SM2, kun taas kaksivetoiset kilpailevat paremmuudesta luokissa SM3 ja SM4. Myöskään tiimimestaruustaistelua ei ole syytä unohtaa, joten kaikki pisteet ovat kauden aikana todella arvokkaita. 

Arctic Lapland Rally starttaa viiden erikoiskokeen voimin perjantaina 29. tammikuuta ja edessä on todellakin arktinen seikkailu, joka on joka vuosi houkutellut nimekkäitä ajajia niin meiltä kuin muualtakin. Lauantaina 30. tammikuuta ajettavat viisi erikoiskoetta eivät nekään helpota urakkaa, mutta elämys lienee sitäkin suurempi niin kuljettajille, toimitsijoille kuin katsojillekin!

Muista seurata Rallin SM-sarjaa saitilla ja somessa, niin tiedät ensimmäisenä mitä kilpailuissa ja niiden ulkopuolella tapahtuu! 

Facebook.com/rallism
Twitter.com/rallism
Instagram.com/ralli_sm

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa