Facebook Twitter Email Pinterest

Salolla ja Nikaralla Mikkelissä erä 2 - Vihavainen vahva haastaja

17.02.2016 / Sami Kolsi

Ari Vihavainen, kavereiden kesken Raaka-Arska, nähdään jälleen Mikkelissä. Kuva: Toni Ollikainen

Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa tammikuun lopulla kilpailun voittokamppailu ratkesi äärimmäisen dramaattisesti.

Vielä ennen viimeistä erikoiskoetta Jarkko Nikara johti selvällä erolla toisena ajanutta Juha Saloa, mutta Nikaran Mitsubishin rikkouduttua rallin päättäneelle Ristilammen erikoiskokeelle, vei Salo voiton.

Mikkelin osalta kilpailun voittokamppailusta ja korkeimpien SM-pisteiden saalistamisesta odotetaan jälleen pitkälti Salon ja Nikaran välistä taistelua. Kysyimme ennakkotunnelmat Salolta, Nikaralta sekä tällä kaudella ensimmäisen SM-rallinsa ajavalta WRC-kuljettaja Ari Vihavaiselta.

Arctic Lapland Rallyn valtiaalla Juha Salolla on selkeät suunnitelmat Mikkeliin. Kuljettajaparin sekä auton kunnon puolesta ei tavoitteiden saavuttaminen pitäisi ainakaan jäädä kiinni.

- Auton kanssa on käyty perushuolto läpi, eikä se ole tarvinnut mitään dramaattisempaa käsittelyä. Hienosti on autoja Mikkelissä kilpailemassa ja näyttäisi tulevan kovatasoinen kilpailu. Mahtava talviralli on varmasti tulossa ja tietysti vain voitto kelpaa, Salo totesi.

Jarkko Nikara ei jäänyt Rovaniemellä murehtimaan keskeytystään sen kummemmin, vaan siirsi nopeasti ajatuksensa jo seuraavaan kilpailuun, Mikkeliin.

- Rovaniemen keskeytys pyyhittiin mielestä heti pois. Niitä sattuu ja ne kuuluu tähän lajiin, mutta ei niitä muuten auta jäädä murehtimaan. Totta kai se otti rajusti päähän, kun tajusin, että joudutaan keskeyttämään ja taas oli niin huono tuuri. Vauhti oli kuitenkin koko ajan kohdallaan ja sama meno yritetään pitää Mikkelissä päällä, toiveikas Nikara kertoi.

- Rengaspuolella tullaan antamaan jonkin verran tasoitusta, sillä meillä on samat renkaat alla kuin Rovaniemellä. Toki ne ihan hyvässä kunnossa on, mutta minimibudjetilla kun mennään, niin jossain niitä euroja joutuu säästämään. Auto on tarkastettu ja sen pitäisi olla täysin iskukykyinen. Saimme jopa painoa hieman pudotettua, joten toivottavasti sekin näkyy vauhdissa. Mikkeliä ennen ajetaan vielä vähän testiä ja otetaan autoon tuntumaa, että kaikki on sitten kisaviikonloppuna kohdallaan, hyväntuulinen Nikara sanoi.

Ralli SM -sarjan konkari ja kestomenestyjä Ari ”Raaka-Arska” Vihavainen nähdään jälleen Mitsubishi WRC -auton puikoissa, kun hän aloittaa kautensa Mikkelistä.

- Rovaniemi olisi ollut taloudellisesti liian raju reissu tähän kohtaan kautta ja varsinkin, jos auto olisi siellä hajonnut. Nyt Mikkelistä eteenpäin on tarkoitus ajaa sitten loput kilpailut, mutta kyllähän nuo muut kilpakumppanit aika paljon etua sai tuosta Lapin matkasta. Meillä ei ole mitään ihmeellistä tapahtunut, vaan samoilla eväillä mennään. Pirelli Rallissa ajettiin Tampereella viimeksi, joten nyt käydään sitten ensi viikolla ajamassa hieman testiä, jotta saadaan jarrutuspaikat ja ajotuntuma kohdalleen. Suurempia tulostavoitteita ei SM Vaakuna-Ralliin ole, mutta yleensä, jos pääsee ajamaan ilman ongelmia, niin tulostakin voi syntyä, Vihavainen ennakoi. 

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu, SM Vaakuna-Ralli, ajetaan 26.-27.2. Mikkelissä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa