Facebook Twitter Email Pinterest

Turun Messu- ja Kongressikeskus jatkaa SM-rallin kilpailukeskuksena

03.05.2016 / Patrick Rupponen

SM Ralli Turku järjestetään tulevana elokuuna nyt neljännen kerran peräjälkeen ja myös tuttu, turvallinen ja kehuttu Turun Messu- ja Kongressikeskus jatkaa rallin kilpailukeskuksena. Messukeskuksen alueella on myös tänä vuonna kaikki ralliin kuuluvat palvelut, kilpailutoimisto, huoltoparkki, katsastus, ravintola sekä parc ferme. Messukeskus on myös otollinen paikka katsojille, jotka eivät välttämättä halua lähteä penkalle seuraamaan kilpailua, sillä huoltoparkkiin on kaikilla vapaa pääsy, jos haluaa päästä lähempää katsomaan kilpa-autoja. Kilpailun aikana Messukeskuksella tulee olemaan myös oheisohjelmaa ralliautojen katselun lisäksi.

Kilpailun seremoniallinen lähtö on tänä vuonna viety turkulaisuuden ytimeen, aurajoen upealle rannalle, Forum Marinumin alueella sijaitsevan Daphne-ravintolan eteen. Daphnen terassilta on mahtava seurata kilpailijoiden tuloa lähtölavalle ja siitä eteenpäin ensimmäiselle erikoiskokeelle. Ensimmäinen kilpailijapari lähtee ensimmäiselle erikoiskokeelle klo 20.01 mutta rannalla alkaa tapahtumaan jo kaksi tuntia ennen sitä.

Reitti on tänä vuonna lähestulkoon kokonaan uudistettu, paria legendaarista erikoiskoetta lukuun ottamatta. Perjantaina ajetaan siis kolme erikoiskoetta, joista viimeisen kaikki kilpailijat ajavat pimeässä. Lauantaina kilpailijoilla on edessään kuuden erikoiskokeen ja reilun yhdeksänkymmenen erikoiskoekilometrin kova rutistus läpi länsirannikon äkkivääriä teitä ennen maalijuhlallisuuksia Messukeskuksella iltapäivän loppupuolella.

Rallipassien myynti aloitetaan tänä vuonna jo maanantaina 15.8. Turun alueen ABC liikenneasemilla. Rallipakettiin kuuluu passi, jolla pääsy kaikille erikoiskokeille sekä rallilehti, jossa reittikartta ja muu tarvittava tieto rallin seuraamiseen. Rallipassilla myös ilmainen sisäänpääsy perjantaina 19.8. sekä lauantaina 20.8. järjestettäviin rallin virallisiin jatkobileisiin Börs Night Clubiin (poikkeusikäraja K-18).

Turun Urheiluautoilijat ry toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan kansallisen ykköstason moottoriurheilutapahtumaa Suomen viralliseen kesäkaupunkiin!

Kuva: Marika Koliseva

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa