Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo Enset Oy SM-rallin voitto mielessä

06.06.2016 / Marko Mäkinen

Hannu´s Rally Teamin Juha Salo ja Marko Salminen lähtevät kesäkauden SM-ralliavaukseen Enset Oy SM-ralliin SM1-luokan piikkipaikalta. Uransa kymmenettä suomenmestaruutta tavoittelevan Salon kevättauko on sujunut suunnitelmien mukaisesti.
 
Ohjelmaan on kuulunut pr-vierailuja eri näyttely- ja messutilaisuuksissa ja yksi harjoitusralli. Huhtikuussa Salo kävi voittamassa kansallisen Defa-rallin Keravalla, jonka jälkeen karkkilalaisen Peugeot 208 T16 R5 -ralliauto koki täydellisen huollon.
 
Toista kauttaan R5-luokan Peugeotilla ajava Salo myöntää, että alkavaan kesäkauteen on selvästi helpompi lähteä kuin vuosi sitten.
 
- Viime vuosi oli ensimmäinen Peugeotin ratissa soralla. Nyt odotukset ovat korkeammalla ja varmasti pääsemme ajamaan kovempaa kuin vuosi sitten. Keravan harjoituskisa ei oikein kesäkisasta käynyt, se oli räntäsateineen enemmän talvikauden päätös kuin kesäkauden avaus, mutta ennen Sastamalaan ja Huittisiin siirtymistä ajoimme riittävän määrän testiä ja näimme, että auto on iskussa ja kaikki on kunnossa tulevaan, Salo toteaa.
 
Salo kertoo, että Peugeotiin on tulossa myös sen suorituskykyä parantava uusi luokituspaketti, mutta se ei ehtinyt Enset Oy SM-ralliin.
 
- Peugeotin EVO-päivityspakettia odotellaan. Kun osat eivät tulleet Suomeen riittävän ajoissa niin ajamme rallin nykyisellä tekniikalla. Peugeot Sportilta on luvattu, että Suomen MM-ralliin mennessä saamme varmasti uudet osat autoomme. Uusia luokitusosia on tulossa vähän joka puolelle autoa: moottoriin ja alustaan lähinnä. Kysymyksessä on kuitenkin laaja muutos, joka parantaa auton kilpailukykyä tulevaisuudessa Niin tai näin niin tuolla autolla ilman uusia osiakin pitää pärjätä, Salo huomauttaa.
 
Salo kertoo, että hän ei ole koskaan ennen ajanut rallia Huittisten suunnalla.
 
- Yhden rallisprintin olen joskus 90-luvulla ajanut. Uutta on kaikki ja se on vain hyvä asia. On hienoa, että ralli SM-sarjaan löytyy yhä sellaista maastoa, joka ei ole ennalta kaikille nykykuljettajille tuttua. On myös äärettömän hieno asia, että SM-rallisarja saa uusia kilpailujärjestäjiä. Huittisten UA:lla ja Sastamalan AU:lla on ollut hyvin virtaa ja intoa rakentaa hyvää tapahtumaa, ja se on yksistään hieno asia meille kaikille, Salo muistuttaa.
 
Salo kertoo, että he lähtevät Marko Salmisen kanssa kesän SM-avaukseen vain voitto mielessä.
 
- SM-tilanteen kannalta kesän jokainen SM-osakilpailu on meille tärkeä. Enset Oy SM-rallin lähdetään hyökkäämään heti täysillä, Salo lupaa.
 
Enset Oy SM-ralli käynnistyy Huittisten kaupungintalon edestä lauantaina klo 10.01 alkaen. Rallissa ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 119,60 km. Maaliin Sastamalan Vexve Areenalle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana alkaen klo 17.56.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa