Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelisen tähtäin podium-sijoituksissa

08.06.2016 / Jani Kekoni

Aikaisemmin Ralli SM-sarjan talviosakilpailuissa kaksi kertaa kolmesta mahdollisesta ns. superautojen luokan palkintokorokkeella vieraillut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen luottokartanlukija Arto Kapanen hakevat jälleen samaa tavoitetta nyt viikonloppuna Sastamala-Huittinen -akselilla ajettavasta Enset Oy SM-rallista. Mitsubishi Lancer WRC Step2 -autolla kilpaileva kaksikko on valmistautunut kesäkauteen kahdella testipäivällä ja päässyt itseluottamusta turvaavaan vauhtiin.
 
Kuluvalla kilpailukaudella myös Lamborghini Super Trofeo EM-sarjaa ajava Eskelinen on kolmen talviosakilpailun jälkeen upeasti kiinni SM-hopeassa. Nyt kesä-, elo- ja syyskuussa ajettavissa kesän kolmessa sorarallissa hän saa vastaansa talvelta tutut kilpakumppanit, joilla kaikilla on vielä mahdollisuudet mitaleille. Lisäksi samoista tärkeistä SM-pisteistä ajaa kaksi uutta japanilaista haastajaa kun Tommi Mäkinen Racingin ajattamat Hiroki Arai ja Takamoto Katsuta hyppäävät SM2-luokasta SM1-luokan modernien Ford Fiesta -kilpureiden ohjaamoon.
 
Eskelinen povaa kivenkovaa kilvanajoa kilpailun yhdeksällä erikoiskokeella ja niiden tarjoamalla 119 erikoiskoekilometrillä.
 
- Olemme kevään testierikoiskokeilla löytäneet talvelta reserviin jäänyttä vauhtia ja sen myötä uskallan jälleen asettaa kunnianhimoiset tavoitteeni SM1-luokan kolmen nopeimman autokunnan joukkoon. Kahden testipäivän aikana sain huomata, että hieman iäkäs WRC-autoni sopii huomattavasti paremmin soralle kuin lumelle ja sen sekä autoni sorasäätöjen myötä on ollut kyllä todella nautinnollista kurvailla Suomen Suvessa, Eskelinen kertoo.
 
- Moninkertainen Suomenmestari Juha Salo ja norjalainen MM-sarjaa ajava Ole Christian Veiby sekä tallitoverini Ari Vihavainen ovat Enset Oy SM-rallissa kovimmat kanssakilpailijat eikä missään tapauksessa voi unohtaa talvikaudella epäonnistuneita saatikka uusia SM1-luokan tulokkaita. Luvassa on intensiviistä kilvanajoa ja panoksena nyt haetaan asetelmia syyskussa huipentuvalle sarjalle. Täysillä mennään heti ensimmäisestä kilometristä lähtien ja katsotaan maalissa mihin se sitten riittääkään, rallin vuoden 2010 Suomi Cup mestari jatkaa.
 
Lauantaina ajettavaan kilpailuun Eskelinen ja Kapanen starttavat lähtönumerolla 39.
 
Rallin SM-pisteet 2016 3/6 osakilpailua, SM1-luokka: Super4, top-5:
1. Juha Salo, Peugeot 208 T16 R5, 64½ pistettä
2. Mikko Eskelinen, Mitsubishi Lancer WRC, 49½ pistettä
3. Ole Christian Veiby, Skoda Fabia R5, 43 pistettä
4. Ville Ruokanen, Mitsubishi Lancer Evolution 10, 35 pistettä
5. Ari Vihavainen, Mitsubishi Lancer WRC, 33 pistettä

Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa