Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainen tähtää SM4-luokan kärkeen

09.06.2016 / Jarno Saari

Saarijärven UA:n Esa Ruotsalainen lähtee positiivisin mielin tulevan viikonvaihteen Ralli SM-osakilpailuun, joka on sarjan neljäs ja kesäkauden avaava osakilpailu. Hän on johtanut omaa SM4-luokkaansa kaikissa alkukauden kisoissa, mutta voitot ovat jääneet vielä saamatta tältä kaudelta.
 
Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen starttaavat kuitenkin hyvistä asemista, sillä he ovat SM4-luokan sarjapisteissä kolmantena. Kaksikon Honda Civicin oveen liimataan lähtönumero 3.
 
- Ajoimme hyvät testit sunnuntaina. Voimansiirrossa oli uutta osaa, ja pääsimme testaamaan Michelinin uusia sorapyöriä. Kaikki toimi moitteitta ja ajoimme ehjät testikilometrit, Esa summasi.
 
- Uskon, että kaikki on nyt valmista, ja lähdemme jatkamaan sillä otteella ja kilpailukykyisellä vauhdilla mihin talvikausi keskeytyi.
 
- Tunnelma on ainakin korkealla ja on mukavaa päästä kilpailemaan pitkästä aikaa. Huittisten ja Sastamalan suunnalla ei ole SM-tason ralleja ajettu miesmuistiin, joten tuleva kilpailu tarjoaa kaikille tasapuolisen haasteen.
 
Enset Oy SM-ralli käynnistyy Huittisten kaupungintalon edustalta lauantaina klo 10. alkaen. Kilpailussa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 119 kilometriä. Maaliin Sastamalan Vexve Areenalle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana alkaen klo 18.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa