Facebook Twitter Email Pinterest

Rallybaron tiukalla otteella kesäkauden avaukseen

09.06.2016 / Jani Salonen

Antti Leinosen luotsaama Rallybaron tiimi lähtee SM-sarjan kesäkauteen puristusotteella, sillä talvikausi osoittautui hyvin haasteelliseksi teknisten murheiden sanellessa keskeytystahtia. Useista takaiskuista huolimatta tiimiin tuli myös onnistumisia ja SM4- luokassa ajava Jesse Turunen lähtee Enset Oy SM-ralliin luokkajohdossa keltapohjaisella ovinumerolla.

- Ei tässä mitään paineita oteta. Hieman sellainen Déjá-vu juttu, kun ajattelee talvikauden päättänyttä Tahko rallia. Jälleen on luvassa tietä, mitä ei ole hinkattu vuosien varrella useita kertoja. Siinä Hondan tehot pääsevät oikeuksiinsa ja nilkka suorana teen minkä pystyn. Keltaisilla ovinumeroilla lähdetään matkaan, kyllä niistä pyritään kynsin ja hampain pitämään kiinni. Mielenkiinnolla odotan miten epäonnesta pitkin kautta kärsinyt Ruotsalainen tulee antamaan painetta yhdessä Lindroosin kanssa. Se nyt ainakin on varmaa, etteivät helpolla minua päästä, tuumailee Turunen kilpailun alla.

Rallybaron-tiimi ajattaa kahta kuljettajaa SM-sarjassa ja pisteistä ajetaan myös tiimien välisessä mestaruustaistossa.  Talvikauden jälkeen Rallybaron löytyy sijalta neljä. Sijoitus ei ole huono, kun ottaa huomioon yhden nollakisan Mikkelistä, missä kumpikin autokunta joutui jättämään leikin kesken. Tämän lisäksi maalin on tavoittanut autokunnista vain toinen kahdessa kisassa.

Tiimipäällikkö Leinonen povaa Enset Oy rallista muutosta pistekurssiin, luotto kuljettajiin on kohdillaan. Leinosen mukaan SM3- luokassa ajava Tommi Järvinen kykenee tekniikan toimiessa ajamaan voitosta,  sen mies näytti toteen kauden 2015 päättäneessä Pirelli rallissa. Siellä Järvinen kiidätti itsensä äärimmäisen tiukassa kisassa Citroen C2 R2 -autolla SM3-luokan voittoon.

Järvinen itse ottaa kesäkauden aloitukseen maltillisen linjan, sillä miehen toista SM- rallikautta on koetellut melkoinen määrä epäonnea.

- Pitkin talvikautta tuli uhottua miten näytetään nuoremmille. Toisin kuitenkin kävi ja ralli opetti vanhaa kettua hieman kovemmalla kädellä. Nollapisteissä ollaan, keskeytys kahdesta kisasta ja kolmanteen ei edes päästy koneen otettua täystuhot Mikkelissä.  Täytyy nostaa hattua tiimipäällikölle joustamisen ja ymmärryksen määrästä. Sen pohjalta on hyvä lähteä kesäkauteen läpikäydyn auton kanssa ja nyt pellin alla on uudenkarhea kone. Kisastrategia kesäavaukseen on melko simppeli,  lähdetään tappelemaan sijoituksesta kolmen sakissa ja annetaan luokan kärkinimille painetta, etteivät vallan meitä unohda, Järvinen sanailee.

Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa