Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaa vankassa SM2-luokan johdossa kesäkauteen

10.06.2016 / Jani Kekoni

Ralli SM-sarjan talvikauden kolmesta kilpailusta kolme SM2-luokan voittoa napannut alavutelainen, hallitseva Rallin Suomenmestari Teemu Asunmaa ja hänen jyväskyläläinen kartanlukija Jonne Halttunen aikovat nyt lauantaina jatkaa siitä mihin talvella jäivät eli jälleen heidän tavoitteenaan on täydet SM-pisteet.
 
Subaru Impreza WRX STi autolla kilpaileva kaksikko on vakuuttavien luokkavoittojen lisäksi kiusannut SM1- eli ns. superautojen luokan kärkikuljettajia. Tämäkään tavoite ei tule muuttumaan vaan Sastamalan ja Huittisten ympäristössä ajettavan Enset Oy SM-rallin yhdeksällä pikataipeleella ja 119 erikoiskoekilometrillä Hannus' Rally Teamin kuljettajat jälleen ilmoittautuvat yleiskilpailun voittokamppailuun.
 
Huhtikuussa Asunmaa ja Halttunen pitivät kolmanneksi nopeinta vauhtia Keravan ympäristössä ajetussa DEFA-minirallissa ja nyt uuden Michelin rengasmallin siivittämänä kaksikko hakee jatkoa SM-sarjan voittoputkelleen.
 
- SM-sarjan kultamitalia ajatellen Enset Oy SM-rallista meille riittää SM2-luokan palkintokoroke, mutta toisaalta kunnianhimoisena kilpailijana olen tyytyväinen vain täysiin SM-pisteisiin ja yleiskilpailun kolmen nopeimman kuljettajan suoritukseen. Talvikaudella nappasimme kolme luokkavoittoa, joten siitä tavoitteesta on turha lähteä tinkimään, vaikkakin SM-pistetilanne kertoo aivan toista, Asunmaa lataa.
 
- Keravan DEFA-rallin lisäksi olemme testierikoiskokeilla saaneet erittäin positiivisia tuloksia uudesta Michelin rallirenkaasta ja myös nuotteihin olemme löytäneet sellaisia lisämausteita, joilla pystyisimme SM1-luokan kärkimiehet kuten moninkertaisen Rallin suomenmestari Juha Salon haastamaan. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvillä ja rennoilla mielin starttaamme ensimmäiseen kolmesta kesäkauden SM-rallista. Toki tiedämme, että keskeytykseen ei edelleenkään ole varaa, mutta silti täysillä lähdetään ajamaan ja katsotaan mihin se riittää, Asunmaa jatkaa.
 
Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa