Facebook Twitter Email Pinterest

Ruotsalainen ja Mälkönen vahvistivat otettaan Ralli SM -mitalista

13.06.2016 / Jarno Saari

Ralli SM -sarjan kesäkausi käynnistyi lauantaina Sastamalan ja Huittisten maisemissa. Enset Oy SM-ralli tarjosi kilpailijoille uudet 
haasteet yhdeksän vaativan erikoiskokeen muodossa.
 
Saarijärven UA:n Esa Ruotsalainen ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla kilpailun alussa ollen alkupätkien jälkeen neljäntenä.
 
Tauolle saavuttaessa hänen ja kartanlukija Enni Mälkösen sijoitus oli noussut pykälällä, ja nousujohteinen ajaminen palkittiin lopulta luokan toisella sijalla.
 
- Alussa tuli liikaa eroa kärkeen, joten voittokamppailuun ei ollut nyt asiaa. Suoritustaso kyllä kohentui tauon jälkeisillä pätkillä, mutta se ei riittänyt, Esa Ruotsalainen myönteli.
 
- Ennakkotestit ajoimme pienellä tiellä, joten tuntuma tämän rallin hienoihin mutta varsin nopeisiin pätkiin ei ollut kohdallaan. Kuljettajalla ei ollut luottoa riittävästi.
 
- Toisella lenkillä sijoituksemme nousi, kun Joonas Lindroos kaatoi autonsa ja keskeytti. Olimme siinä tilanteessa ensimmäisenä autona paikalla ja jouduin hidastamaan ja kiertämään ojan reunan kautta.
 
SM4-luokan voittoon ajoi Jesse Turunen, joka on myös pistejohdossa neljän osakilpailun jälkeen. Ruotsalainen nousi sarjapisteissä toiseksi, mutta alkukauden epäonnen myötä piste-ero Turuseen on kasvanut lukemiin 87,5-58,5.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa