Facebook Twitter Email Pinterest

Forsström esittelee Suomessa ennennäkemättömän ralliauton

16.08.2016 / Marko Mäkinen

Nuori rallilupaus Alex Forsström, 19, ja kartanlukija Eetu-Pekka Hellsten esittelevät tulevana viikonloppuna Turun SM-rallissa Suomessa ennennäkemättömän ralliauton Opel Adam R2:n. Myöskään Forsström ei ole rallin SM-tasolta tuttu nimi, sillä Turun SM-ralli on nuorelle rallikuljettajalle uran ensimmäinen yleisen luokan SM-tasolla.

Forsström odottaa omaa ja myös autonsa SM-debyyttiä innolla.

- Hyvillä fiiliksillä lähdetään Turkuun. Edessä on Opel Adam R2:n ja myös minun ensiesiintyminen yleisen luokan SM-tasolla. Yritetään saada ehjä ja hyvä suoritus aikaiseksi. Kovaa saa SM3-luokassa ajaa, jos aikoo pärjätä, mutta kovaahan Turkuun lähdetään ajamaan, Forsström muistuttaa.

Forsströmillä on jo yksi ralli uuden Opelin ratissa takana, kun hän osallistui heinäkuussa Virossa Juniorien rallin EM-sarjaan kuuluneeseen Rally Estoniaan, jossa lapsentautiviat ja huono tuuri veivät mahdollisuuden menestyä.

- Rallin avauspäivänä meillä oli moottorilämpöjen kanssa ongelmia. Saimme päivähuollossa automme kuntoon, mutta jouduimme toisella lenkillä starttaamaan hitaamman perään, jonka saimme EK:lla kiinni. Ohitustilanteessa ohitettava ajoi vahingossa meitä päin, jolloin raidetanko vääntyi ja jouduimme keskeyttämään.

- Rallin viimeisen päivän pääsimme ajamaan ilman murheita. Pystyimme ajamaan Opelin tehdaskuljettajia kovempaa ja kävimme jo lähellä luokkamme pohja-aikaakin, johon jäi matkaa 0,2 sekuntia. Tosi positiivinen fiilis jäi ja siksi on mukava päästä jatkamaan kautta Turussa, Forsström toteaa.

Turun SM-rallin jälkeen Forsström osallistuu vielä syyskuussa Latviassa ajettavaan Junioreiden EM-sarjan viimeinen osakilpailuun, jonne nuori suomalaiskuljettaja lähtee taistelemaan R2-luokan voitosta.

Kuva: Josef Petru

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa